Gündem

Deprem anında kahraman öğretmenler: Engelli öğrencileri böyle kurtardılar!

Malatya'daki 5.6'lık depremde engelli öğrenciler, öğretmenlerinin kahramanca müdahalesiyle güvenli bir şekilde tahliye edildi. Okullarda hasar olmadığı bildirildi.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Deprem anında kahraman öğretmenler: Engelli öğrencileri böyle kurtardılar!

Malatya'da yaşanan 5.6 büyüklüğündeki deprem sırasında, engelli öğrencilerin öğretmenleri tarafından gösterilen olağanüstü çabayla güvenli bir şekilde tahliye edildiği anlar, kameralara saniye saniye yansıdı. Bu yürek ısıtan görüntüler, eğitim camiasının fedakarlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Deprem anında kahraman öğretmenler: Engelli öğrencileri böyle kurtardılar! 1

ÖĞRETMENLERİN GÖNÜLLÜ VE YÜREK YAKAN ÇABASI

Battalgazi ilçesi merkezli depremle birlikte Malatya Valiliği tarafından paylaşılan güvenlik kamerası kayıtları, Ali Kuşçu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Battalgazi Görme Engelliler Okulu'ndaki tahliye anlarını gösteriyor. Öğretmen Gökhan Aydoğdu, depremin sarsıntısı sırasında hareket etmekte güçlük çeken engelli öğrencileri büyük bir özveriyle kucağında taşıyarak okul dışına çıkardı. Benzer şekilde, Battalgazi Görme Engelliler Okulu'nda görevli öğretmen Yunus Güngörü de deprem anında görme engelli öğrencilerine rehberlik ederek onların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağladı. Bu anlar, öğretmenlerin sadece birer eğitimci değil, aynı zamanda zor zamanlarda öğrencileri için birer kurtarıcı olduğunu kanıtlıyor.

Deprem anında kahraman öğretmenler: Engelli öğrencileri böyle kurtardılar! 2

VALİ YAVUZ'DAN TEKNİK İNCELEME AÇIKLAMASI

Malatya Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, eğitim kurumlarındaki hasar durumuna ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Vali Yavuz, "Kıymetli Malatyalı hemşehrilerim, eğitim kurumlarımızda tarafımdan verilen talimat üzerine teknik ekiplerce yapılan incelemelerde taşıyıcı sistemlerle ilgili herhangi bir hasarın olmadığı tespiti yapılmıştır" ifadelerini kullanarak, okulların yapısal güvenliğinin kontrol edildiğini ve olumsuz bir durumun tespit edilmediğini belirtti. Bu açıklama, öğrencilerin ve velilerin içini bir nebze olsun rahatlattı.

Deprem anında kahraman öğretmenler: Engelli öğrencileri böyle kurtardılar! 3

Bu Yazıyı Paylaş