Depremde hasar gören Adıyaman camileri ve türbe açıldı
Adıyaman'da 6 Şubat depremlerinde zarar gören Musalla Camisi, Besni Kurşunlu Camisi ve Abuzer Gaffari Türbesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla tamamlanan restorasyonların ardından yeniden ibadete açıldı.

Adıyaman'da, 6 Şubat depremlerinin ardından hasar gören üç önemli dini mekan, kapsamlı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla yeniden hizmete açıldı. Musalla Camisi, Besni Kurşunlu Camisi ve Abuzer Gaffari Türbesi'nin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un katılımıyla açılış
Tören, Musalla Camisi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Bakan Ersoy'un yanı sıra Adıyaman Valisi Abdullah Küçük, milletvekilleri, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Ali Palalı ve çok sayıda Adıyamanlı vatandaş katıldı. Bakan Ersoy, törende yaptığı konuşmada, devletin "asrın felaketi" sonrası ayağa kalkma operasyonunu başlattığını ve bakanlığının da tam kapasiteyle çalıştığını belirtti. Ersoy, yıl sonuna kadar deprem bölgesindeki hasarlı yapıların büyük bir kısmının tamamlanacağını da ekledi.

Dua ve kurdele kesimiyle ibadete açıldı
İl Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı'nın okuduğu duanın ardından katılımcılar tarafından kurdele kesilerek cami ve türbe yeniden ibadete açıldı. Bakan Ersoy, açılış sonrası camiyi gezerek incelemelerde bulundu, cemaatle birlikte akşam namazını eda etti ve vatandaşlarla sohbet etti. Bu restorasyonların, Adıyaman'ın tarihi ve manevi değerlerini yeniden canlandırdığı ve şehrin kültürel mirasına önemli katkılar sağladığı vurgulandı.





