Depremde hasar gören iki cami daha hizmete açıldı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat depremlerinde hasar gören Gaziantep Bostancı ve Şanlıurfa Birecik Mahmut Paşa camilerinin restore edilerek yeniden ibadete açıldığını bildirdi. Bu iki cami ile deprem bölgesinde hizmete alı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen Gaziantep Bostancı Camisi ile Şanlıurfa Birecik Mahmut Paşa Camisi'nin restorasyonlarının tamamlanarak yeniden ibadete açıldığını duyurdu.
Depremde zarar gören camiler restore edildi
Bakan Ersoy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, her iki camideki restorasyon çalışmalarının başarıyla tamamlandığını ve öğle namazıyla birlikte cemaatin hizmetine sunulduğunu belirtti. Bu gelişme, deprem bölgesindeki kültürel mirasın yeniden canlandırılması açısından önemli bir adım olarak görülüyor.
Vakıf eserleri sayısı 276'ya yükseldi
Ersoy, bu iki caminin ibadete açılmasıyla birlikte, deprem bölgesinde restorasyonu tamamlanarak yeniden hizmete alınan vakıf eseri sayısının 276'ya ulaştığını vurguladı. Mevlid Kandili vesilesiyle, bu mübarek gecede duaların ihya edilen eserlerde yaşanacağını ifade eden Bakan, ayrıca 81 ildeki tarihi camilerde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1001 hatim okunacağını ve Mevlid-i Şerif programlarının ardından vatandaşlara ikramlarda bulunulacağını ekledi. Bakan, milletin ve İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik etti.

