Gündem

Depremin üçüncü yılında hüzünlü anma: Fenerbahçeli ağabeyin mezarı takım bayraklarıyla süslendi

Adana'da 6 Şubat depreminin üçüncü yıl dönümünde, hayatını kaybedenler anıldı. Fanatik Fenerbahçeli Uğur İkanç'ın mezarı takım bayraklarıyla süslendi, ailesi büyük acısını paylaştı.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Depremin üçüncü yılında hüzünlü anma: Fenerbahçeli ağabeyin mezarı takım bayraklarıyla süslendi

Adana'da 6 Şubat 2023 depreminde hayatını kaybeden 418 kişi, felaketin üçüncü yıl dönümünde Kabasakal Mezarlığı'ndaki Deprem Şehitliği'nde anıldı. Yakınlarını yitiren aileler, mezarları temizleyip dua ederek duygu dolu anlar yaşadı. Türk bayrakları ve çiçeklerle donatılan kabirlerin yanı sıra, bazı mezarlara asılan futbol takımı bayrakları da dikkat çekti.

ENKAZDAN FENERBAHÇE ATKISIYLA ÇIKTI

Gönül Çapar (61), fanatik bir Fenerbahçeli olan ağabeyi Uğur İkanç'ı (65) depremde kaybetti. Çapar, "Ağabeyimin yaşadığı apartman tamamen yıkılmış, kül gibi yere yığılmıştı. Ölürken bile boynunda Fenerbahçe atkısı vardı. Enkazdan o şekilde çıktı. O yüzden mezarına biz de Fenerbahçe bayraklarını astık" dedi. İkanç, Çukurova ilçesindeki 11 katlı Özgür Apartmanı'nın yıkılması sonucu eşiyle birlikte enkaz altında kalarak yaşamını yitirmişti.

BİR ANNENİN GÖZÜ ÖNÜNDE YIKILAN EV

Ülker Turhan (70) ise aynı depremde, aynı sitede farklı bir blokta oturan kızı Meral Hasırcı'yı (49), damadı Hakan Hasırcı'yı (55) ve üç torununu kaybetti. Turhan, "Kızımın binası gözlerimin önünde yerle bir oldu. Bir anne için anlatılmaz çok büyük bir acıydı. İndiğimizde 14 katlı apartman 2 katlı gibi kalmıştı. Ben hala o enkazdayım. 3 yıldır gece uykusu uyumuyorum" ifadelerini kullandı.

DEPREMİN ÜÇÜNCÜ YILINDA UNUTULMAYAN ACILAR

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremleri 11 ilde büyük yıkıma neden olmuş ve tüm Türkiye'de derin bir iz bırakmıştı. Adana'da 13 binanın yıkıldığı depremde 418 kişi hayatını kaybetti. Yıl dönümünde, acılı aileler mezarlıkta bir araya gelerek sevdiklerini andı, balonlar ve rüzgar gülleriyle süslenen kabirlerde dualar okundu.

Bu Yazıyı Paylaş