Yaşam

Depremzede girişimci, çocukluk hayalini seyyar tezgahta falafel satarak gerçekleştiriyor

Depremde evini ve işini kaybeden Erhan Çapanoğlu, çocukluk hayali olan seyyar tezgahta falafel satarak yeni bir hayata tutundu. Gençlere sabırlı olmalarını tavsiye ediyor.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Depremzede girişimci, çocukluk hayalini seyyar tezgahta falafel satarak gerçekleştiriyor

6 Şubat 2023'teki yıkıcı depremlerde hem evini hem de iş yerini kaybeden Erhan Çapanoğlu, azmiyle hayranlık uyandırıyor. Çapanoğlu, çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürerek seyyar bir tezgahta falafel satmaya başladı.

KAYIPLARIN ARDINDAN YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin şiddetle vurduğu Hatay'da yaşayan Erhan Çapanoğlu, depremde evinin ve iş yerinin kullanılamaz hale gelmesiyle büyük bir yıkım yaşadı. Bu zorlu sürecin ardından, sosyal medyada gördüğü ve ilgisini çeken bir iş fikrine yöneldi. Kendine ait bir motosikletin üzerine kurduğu seyyar tezgahta Lübnan kökenli lezzet olan falafeli müşterileriyle buluşturan Çapanoğlu, yaklaşık 1 buçuk metrekarelik ekmek teknesinde kendi emeğiyle ticaret yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

SEYYAR SATICILIK HAYALİ GERÇEK OLDU

Çapanoğlu, küçük yaşlardan beri sokak satıcılarını izleyerek onlara özen duyduğunu ve video oyunlarındaki seyyar satıcı karakterlerinden etkilendiğini belirtti. Bu hayalin peşinden gitmeye karar veren Çapanoğlu, çevresindekilerin tavsiyelerine rağmen kendi yolunu çizdi. Aklında birçok iş fikri olsa da, sonunda falafel satıcısı olmaya karar verdiğini ifade etti.

GENÇLERE SABIR VE CESARET TAVSİYESİ

Seyyar tezgahında çalışmanın zorluklarına da değinen Çapanoğlu, özellikle yağışlı ve sert havalarda işlerinin azaldığını ancak umudunu asla yitirmediğini vurguladı. Depremde pek çok sevdiği insanı ve akrabasını kaybettiğini, büyük bir buhran yaşadığını anlatan Çapanoğlu, şimdilerde 1,5 metrekarelik tezgahında hizmet veriyor. Açık alanda çalışmanın hava durumundan kaynaklanan olumsuzluklar yaratabildiğini belirten Çapanoğlu, bu işle uğraşmak isteyen gençlere sabırlı olmalarını ve küçük başlamaktan korkmak yerine, küçük kalmaktan korkmalarını öğütledi.

Bu Yazıyı Paylaş