Depremzedelerden müjdeli haber: Yeni evlerin ödeme planı sevinçle karşılandı!
Depremzedeler, inşa edilen afet konutlarının faizsiz ve uzun vadeli ödeme planını büyük sevinçle karşıladı. Devlet desteği ve makul taksitler, ev sahibi olma umutlarını yeşertti.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından inşa edilen afet konutlarının ödeme planı, hak sahipleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Devletin konut maliyetinin yüzde 65'ini karşılayacağı ve faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 18 yıl taksit imkanının sunulacağı açıklanan plan, depremzedelere rahat bir nefes aldırdı.

DEVLET DESTEĞİ VE KOLAY ÖDEME ŞARTLARI
Konutların taksitli fiyatı 1 milyon 890 bin TL olarak belirlenirken, aylık sabit taksit tutarı 8 bin 750 TL olacak. Peşin ödemelerde ise 484 bin TL'lik satış tutarı üzerinden özel bir indirim kolaylığı sağlanacak. Köy evleri için de benzer şekilde 1 milyon 750 bin TL taksitli fiyat ve 8 bin 100 TL aylık sabit taksit belirlendi. Kamu bankaları aracılığıyla kredi imkanı da sunulacak.

DEPREMZEDELERDEN YÜREKLERE DOKUNAN SÖZLER
Kahramanmaraşlı depremzede İlyas Özdemir, ödeme planı açıklandığında sevinçten uyuyamadığını belirterek, "Fiyatları yüksek bekliyorduk, demek ki konuşmalara inanmayacakmışız, devletimize inanacağız." dedi. Hataylı hak sahibi Samiddin Gök ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Bu ödemeleri duyunca inanamadım. Devletimizden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı. Ahmet Balveren de açıklanan rakamın bir araba fiyatı dahi olmadığını vurgulayarak, "Fiyatlar çok makul günün şartlarına göre." yorumunu yaptı. Adıyaman'dan Esma Yağcı ise bu müjdeyi 'gelin bedavaya oturun' gibi bir durum olarak nitelendirdi.
Bakmadan Geçme
Bakan Kurum: Hatay'da yeniden başlayan hayat umut veriyor
Deprem konutu işçileri üç aydır maaş bekliyor
Sındırgı'da depremzedelere 305 konut için kura çekimi yapıldı
Malatya'da deprem konutları inşaatında kabus: İki işçi toprak altında can verdi
Depremzedeler yeni yuvalarına kavuştu: Adıyaman'da köy evleri tamamlandı
Bakan Kurum: 7 milyon vatandaş sosyal konutlara kavuştu
