Spor

Derbi öncesi Galatasaray'da sürprizler: Osimhen ilk 11'de, Buruk 200. maçına çıktı

Galatasaray, Fenerbahçe derbisinde 9 değişiklik ve Osimhen'in 39 gün sonra ilk 11'e dönüşüyle sürpriz yaptı. Teknik Direktör Okan Buruk 200. maçına çıkarken, Barış Alper Yılmaz'a plaket verildi.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Derbi öncesi Galatasaray'da sürprizler: Osimhen ilk 11'de, Buruk 200. maçına çıktı

Süper Lig'in zirve yarışını şekillendiren dev derbi, RAMS Park'ta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında nefesleri kesti. Galatasaray cephesinden maç öncesi dikkat çeken notlar şöyle:

Derbi öncesi Galatasaray\

OKAN BURUK'TAN RADİKAL DEĞİŞİKLİKLER VE OSİMHEN'İN DÖNÜŞÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği'ne karşı alınan mağlubiyetin ardından Fenerbahçe derbisi için ilk 11'de tam 9 değişiklik birden yaparak futbolseverleri şaşırttı. Gençlerbirliği maçından sadece Mario Lemina ve Leroy Sane ilk 11'deki yerlerini korurken, kaleyi Uğurcan Çakır devraldı. Savunma dörtlüsü Sallai, Sanchez, Abdülkerim Bardakcı ve Jakobs'tan oluşurken, orta sahada Torreira ve Lemina görev yaptı. Hücum hattında ise Sane, Yunus Akgün ve Barış Alper Yılmaz'ın yanı sıra, 39 gün sonra ilk kez bir maçta 11'de sahaya çıkan yıldız golcü Victor Osimhen yer aldı. Kolundaki kırık nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalan Nijeryalı golcü, özel olarak hazırlanan alçısıyla mücadele etti.

BURUK'TAN TARİHİ BAŞARI VE TRİBÜNLERDEN GÖVDE GÖSTERİSİ

Bu derbi, Teknik Direktör Okan Buruk için de özel bir anlam taşıyordu. 2022 yılında Galatasaray'ın başına geçen ve üst üste 3 şampiyonluk kazandıran Buruk, Fenerbahçe derbisiyle birlikte sarı-kırmızılı ekipteki 200. maçına çıktı. Buruk, bu 200 maçlık periyotta 138 Süper Lig, 18 Şampiyonlar Ligi, 8 Şampiyonlar Ligi elemesi, 12 Avrupa Ligi, 19 Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa maçında takımının başında yer aldı. Öte yandan, Galatasaraylı taraftarlar derbi öncesinde tribünleri bayraklarla donatarak muhteşem bir görsel şölen sundu. Yaklaşık 2 bin 500 Fenerbahçe taraftarının da deplasman tribünündeki yerini aldığı maçta, tribünler tamamen doldu.

VEFA VE TEPKİ BİR ARADA: YILMAZ'A PLAKET, AKTÜRKOĞLU'NA TEPKİ

Maç öncesinde Galatasaray'da iki farklı atmosfer hakimdi. Süper Lig'de Kocaelispor ile oynanan maçta 200. kez sarı-kırmızılı formayı giyen Barış Alper Yılmaz'a, Başkan Dursun Özbek tarafından üzerinde 100 yazılı bir forma hediye edilerek plaket takdim edildi. Buna karşılık, eski Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun Fenerbahçe'nin ısınma için sahaya çıkmasıyla birlikte sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından uzun süre protesto edilmesi dikkat çekti. Sezon başında sarı-lacivertli ekibe transfer olan Aktürkoğlu'na gösterilen tepki, derbi atmosferinin duygusal yoğunluğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu Yazıyı Paylaş