Asayiş

Derin dondurucudaki ceset davasında 16 gözaltı

Kırıkkale'de 12 yıl önce kaybolan Hüseyin Okumuşoğlu'nun parçalanmış cesedinin derin dondurucuda bulunmasıyla ilgili soruşturmada 16 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili üç ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
Derin dondurucudaki ceset davasında 16 gözaltı

Kırıkkale'de yaklaşık 12 yıl önce kaybolan Hüseyin Okumuşoğlu'nun cesedinin bir derin dondurucuda bulunmasına ilişkin soruşturmada 16 kişi gözaltına alındı.

Derin dondurucudaki ceset davasında 16 gözaltı 1

Kiracı kızı şüpheliyi işaret etti

Olay, 16 Mayıs 2025 tarihinde Çalılıöz Mahallesi'ndeki bir apartmanda yaşandı. Ev sahibi C.Ç., kiracısı Meliha V.'nin kızı aracılığıyla annesinin öldüğünü öğrendi. Kırıkkale'ye gelen C.Ç., evin kapısını çilingire açtırarak içeri girdiğinde, buzdolabı ve derin dondurucuda parçalanmış bir erkek cesediyle karşılaştı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, cesedin parçalanarak çöp poşetlerine konulduğunu ve bu şekilde saklandığını tespit etti. Evde cinayette kullanıldığı düşünülen bıçak ve satır da bulundu.

Derin dondurucudaki ceset davasında 16 gözaltı 2

12 yıllık sır perdesi aralanıyor

Yapılan incelemeler sonucunda, cesedin 2014 yılında Ankara'dan kaybolan ve o dönem 40 yaşında olan Hüseyin Okumuşoğlu'na ait olduğu belirlendi. Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde, Adalet Bakanlığı Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı'nın desteğiyle geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda 98 kişinin ifadesi alındı ve 112 kurumla yazışma yapılarak geçmişe dönük veriler toplandı.

Derin dondurucudaki ceset davasında 16 gözaltı 3

Üç ilde eş zamanlı operasyon

Ekipler, olay yerindeki teknik incelemelerin yanı sıra şüphelilerle bağlantılı GSM hatlarını ve plaka tanıma sistemlerini de detaylı bir şekilde inceledi. Güvenlik kamerası görüntüleri değerlendirildi, araç kiralama firmalarından ve otopark görevlilerinden bilgi alındı. Toplanan deliller ve teknik analizler sonucunda 17 şüphelinin kimliği tespit edildi. Soruşturma kapsamında Kırıkkale, Ankara ve Aydın'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi ve 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Firari diğer şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş