Dervişoğlu’ndan İktidara Sandık Çağrısı
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Çalar Saat’te çözüm süreci tartışmalarından ekonomiye ve erken seçime kadar gündemin sıcak başlıklarını değerlendirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, NOW TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu “Çalar Saat” programına konuk oldu. Dervişoğlu; ekonomideki gelişmeler, erken seçim tartışmaları ve terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinden yürütülen süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu.
İktidarın ekonomi politikasını eleştirdi
Vatandaşın en önemli sorununun hayat pahalılığı olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, açıklanan ekonomik göstergelerle çarşı ve pazardaki gerçekler arasında büyük fark bulunduğunu savundu.
Emekli ve çalışanların gelirlerinin temel ihtiyaçları karşılamaya yetmediğini belirten İYİ Parti lideri; gıda, kira, ulaşım ve enerji harcamalarındaki artışın toplumun geniş kesimlerini zor durumda bıraktığını söyledi.
Öcalan üzerinden yürütülen sürece tepki
Dervişoğlu, “Terörsüz Türkiye” adıyla yürütülen süreç ve Abdullah Öcalan’ın muhatap alınmasına yönelik tartışmalara da sert tepki gösterdi.
Türkiye’nin terör sorununu hukuk ve devlet ciddiyeti içerisinde çözmesi gerektiğini belirten Dervişoğlu, terör örgütü liderine siyasi bir rol verilmesine karşı olduklarını ifade etti. Öcalan için İmralı’da villa yapıldığı yönündeki tartışmaların şehit ailelerini ve gazileri incittiğini savundu.
“Milletin önüne sandık gelmeli”
Erken seçim tartışmalarını da değerlendiren Dervişoğlu, mevcut yönetimin ekonomik ve siyasi sorunlara çözüm üretemediğini öne sürdü. Seçmenin iradesinin yeniden ortaya çıkması gerektiğini belirten Dervişoğlu, Türkiye’nin demokratik yollarla bir yönetim değişikliğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Muhalefete birlik mesajı
Muhalefet partileri arasındaki ilişkilere de değinen Dervişoğlu, İYİ Parti’nin kendi siyasi kimliği ve ilkeleri doğrultusunda yoluna devam edeceğini ifade etti. Dervişoğlu, Türkiye’nin temel sorunları karşısında muhalefetin ortak bir demokratik tavır geliştirmesinin önemli olduğunu dile getirdi.
Dervişoğlu, İYİ Parti’nin hem iktidarın politikalarına hem de Türkiye’nin çıkarlarına aykırı gördüğü her türlü girişime karşı mücadele etmeyi sürdüreceğini söyledi.
Bakmadan Geçme
Dervişoğlu: Bütünleyen, kucaklayan olmaya devam edeceğiz
Dervişoğlu: Asıl kriz yönetim krizi
Dervişoğlu: İktidarın bütçe yapma itibarı yok
Güney Afrika sandık başında: 29,2 milyon seçmen oy kullanacak
Bulgaristan'da çifte vatandaşlar sandık başında
İYİ Partili Ömer Ay’dan Bahçeli-Dervişoğlu görüntüsüne ilişkin açıklama
Yorumlar
- Alp Demir
Bahçeli senin mesajını kurye ile geri göndermiş. Bak Sn. Dervişoğlu, senin aklın fikrin geçmişle meşgul. Sen gelecek değilsin, olmayacaksın. İyi partinin önünü tıkıyorsunuz. Eski İyi parti zihniyetine oy vermeyeceğiz. İnsanlar sahte Türk Milliyetçisi çıkan MHP'ye alternatif arıyor. Sen o alternatif değilsin. Biz Cumhuriyet için savaşacak adam arıyoruz, Cumhuriyet düşmanları ile barış anlaşması yapmanın yollarını arayan adam değil. O zaten bu günkü İktidar ve ortakları tarafından yapılıyor. Sana gerek yok. Git ve mahkemeye suç duyurusunda bulun. Duyalım, İyi parti şu konu için suç duyurusunda bulundu diye. Laftan ibaretsin hiç iş yapmıyorsun. !!! AKP'yi şikayet ederek iktidar olunsaydı CHP çoktan olurdu !!!!!
