Siyaset

Destici Cumhurbaşkanı adayını ve seçim tarihini açıkladı

BBP Lideri Mustafa Destici katıldığı iftar programında Cumhurbaşkanı adayını ve seçim tarihini açıkladı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Destici Cumhurbaşkanı adayını ve seçim tarihini açıkladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, iftar programında basın mensuplarıyla bir araya gelerek emekli maaşları ve seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Destici, emekli maaşlarındaki yetersiz artışlara dikkat çekerek, "Çalışan maaşı 60 bin lira seviyesindeyse, emekli maaşı yaklaşık 20 bin lira seviyesinde kalıyor. 2023 Ocak ayında bu oran 60’a 40 olmalıydı. Çalışan 60 alıyorsa, en düşük emekli maaşı 40 bin lira olmalı. Ancak mevcut durumda adalet terazisi emekliler aleyhine bozulmuş durumda" ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarının artırılması gerektiğini vurgulayan Destici, "Bir anda 40 bin liraya çıkarmak zor olabilir, ama ilk etapta maaşların yaklaşık 30 bin lira seviyesine yükseltilmesi gerekiyor. Bunun altındaki bir rakam kabul edilemez. Özellikle tek maaşla geçinmeye çalışan emeklilerin durumu göz önüne alındığında bu durum daha da netleşiyor" dedi.

Destici, emeklilere verilecek bayram ikramiyesiyle ilgili de öneride bulunarak, "Emekli ikramiyesi şu anda 4 bin lira. Ancak son bir yıllık enflasyon farkı göz önüne alındığında bu rakamın 5 binin üzerinde olması gerekir. Biz, emeklilere nefes aldırmak için bayram ikramiyesinin 10 bin lira olmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

BBP Genel Başkanı, Cumhur İttifakı içerisindeki ilişkilerine de değinerek, "Hazine ve Maliye Bakanımız ile taleplerimizle ilgili sohbetlerimiz oluyor. AK Parti’den bazı arkadaşlar hafif eleştirilerde bulunuyor, ama gerçeği biliyorlar. Emeklilere haksızlık varsa sessiz kalamayız. Biz doğru bildiğimizi söyleriz" dedi.

Destici, erken seçim tartışmalarına ilişkin, "2026’da bir seçim beklemiyorum. Ben seçimin 2027 sonu veya 2028 başı olacağını düşünüyorum. Meclis bir seçim kararı alırsa Cumhurbaşkanı tekrar aday olabiliyor. Biz erken seçimden yana değiliz" ifadelerini kullandı.

BBP’nin seçim hedefleriyle ilgili olarak da Destici, "Son seçimde yüzde 1, 550 bin oy aldık. Hedefimiz asgari 2 milyon oy. Kamuoyu araştırmalarında şu anda yüzde 3’ün üzerinde görünüyoruz" dedi.

Bu Yazıyı Paylaş