Siyaset

DEVA Partisi'nden tepki çeken projeye: Yatırım programında var ama ortada yok

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Bahar Sağlık Merkezi’nin henüz faaliyete geçirilmemesini eleştirdi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
DEVA Partisi'nden tepki çeken projeye: Yatırım programında var ama ortada yok

Mersin’de bağımlılıkla mücadele çerçevesinde tasarlanan Bahar Sağlık Merkezi’ne dair beyanatlarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, 2023 senesinden bu yana yatırım planında bulunan merkezin hâlâ açılmamış olmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

İki senedir bağımlı fertlerin aileleriyle temas kurduğunu belirten Ekmen, Mersin’in uyuşturucu kullanım oranının yüksek seyrettiği şehirlerden biri olduğuna vurgu yaptı. Mevzuyu daha evvel Kemal Memişoğlu’na da aktardığını ifade eden Ekmen, madde bağımlılığıyla savaşan aileler ve sivil toplum kuruluşlarıyla diyaloglarını sürdürdüğünü kaydetti.

Ekmen, “Mersin adına Bahar Merkezi’nin yatırım ajandasında bulunması mühim bir adımdır. Lakin 2026 yılı yatırım programında nihayete erme tarihi belirtilmesine rağmen henüz çalışmalara başlanmamış olması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Mersin’de hizmet sunan AMATEM merkezinin bölge geneline hitap ettiğini anımsatan Ekmen, bu tesisin kapasitesinin yükseltilmesi gerektiğini işaret ederek şunları söyledi:

“Bağımlı şahısların toplumsal hayata sağlıklı biçimde geri dönüşünü temin etmek için Bahar Merkezleri büyük bir gereksinimdir. Bu konu sadece bireyleri değil; gençlerimizi, ailelerimizi ve yarınlarımızı doğrudan alakadar eden hayati bir meseledir.”

Bu Yazıyı Paylaş