Devlet destekli borç kapatma kredisi iddiaları gerçeği yansıtmadı
Sosyal medyadaki 'devlet destekli borç kredisi' iddiaları gerçeği yansıtmıyor. BDDK tarafından sunulan yapılandırma imkanları ve dolandırıcılık uyarısı yapıldı.

Sosyal medyada ve bazı platformlarda dolaşıma giren devlet destekli borç kredisi iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Vatandaşların borçlarını tek bir bankada toplama imkanı sunan özel banka kredi paketleri bulunurken, kamu bankalarından Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın güncel olarak devlet destekli bir borç kapatma kredisi kampanyası mevcut değil.

BORÇ YAPILANDIRMA İMKANI
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaşlara yönelik yapılandırma imkanı sunuyor. Bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredileri, Merkez Bankası tarafından belirlenen yüzde 3.11 oranındaki faiz oranıyla 48 ay vadeye kadar yapılandırılabiliyor. Bu yapılandırma, daha önce karar tarihindeki borç bakiyesini esas alırken, artık yapılandırma tarihindeki borç bakiyesini esas alacak şekilde güncellendi. Gecikmesi olmayan krediler de yeniden yapılandırılabiliyor.

DOLANDIRICILIK UYARISI
'Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi' adı altında açılan web siteleri aracılığıyla sanal dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğu belirtildi. Bu tür sahte siteler, kullanıcıların banka hesap bilgileri ve şifreleri gibi hassas kişisel verilere ulaşmayı hedefliyor. Bazı bankaların ana sayfalarını kopyalayarak oluşturulan bu sahte sitelerin alan adlarından tespit edilebileceği vurgulandı. Vatandaşların bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.
Bakmadan Geçme
Adalet Bakanı Gürlek, uluslararası dolandırıcılık şebekesine darbe vurduklarını açıkladı
İstanbul Emniyet Müdürü Yıldız: Suçlara geçit yok
Yabancı yatırımcıları dolandıran şebeke için operasyon düzenlendi
Bakan Gürlek, uluslararası dolandırıcılık şebekesine darbe vurduklarını açıkladı
Fatih Erbakan, Borsa İstanbul'daki çöküşü dolandırıcılık olarak nitelendirdi
Devre mülk dolandırıcılığı davasında 2 sanığın ev hapsi kaldırıldı
