Devlet Memurları Konfederasyonu taleplerini sundu
Devlet Memurları Konfederasyonu, kamu çalışanlarının maaş ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sundu.

Devlet Memurları Konfederasyonu, kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarını iyileştirmek amacıyla taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletti.
Talepler arasında önemli düzenlemeler var
Söz konusu raporda, haftalık çalışma süresinin 35 saate indirilmesi, mülakat sisteminin kaldırılması ve atamalarda liyakat ilkesinin esas alınması gibi önerilere yer verildi. Ayrıca, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi talep edildi. Konfederasyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek toplantıya bu taleplerle katılacak.
Ücret ve sosyal haklar üzerine öneriler
Raporda, kamu çalışanlarının maaş artışlarının enflasyona ek olarak yıllık büyümeden refah payı verilerek belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, tüm kamu çalışanlarına yılda dört ikramiye ödenmesi ve yan ödeme kararnamesinin güncellenmesi talepleri de yer aldı. Fazla çalışma ücretlerinin artırılması ve çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiği ifade edildi. Emeklilik sisteminin yeniden gözden geçirilmesi de raporun önemli başlıkları arasında bulunuyor.
Bakmadan Geçme
Kamu çalışanları için kalıcı ücret düzenlemesi istendi
ÜNİPERSEN, TBMM'den kamu çalışanlarının haklarını talep etti
BASK'tan KPDK'ya adil çözüm çağrısı
Vedat Işıkhan, Türkiye Kamu-Sen Başkanı ile görüştü
Kamu çalışanlarının talepleri TBMM Başkanı'na iletildi
Mevsimlik tarım işçileri için bütüncül çözüm çağrısı
