Devlet Memurları konfederasyonundan çarpıcı maaş talebi: Her ay enflasyon farkı yansıtılmalı
Devlet Memurları Konfederasyonu, enflasyon farkının her ay maaşlara yansıtılması ve kalıcı refah payının eklenmesi gerektiğini savundu. Ekonomik gerçeklerin göz ardı edilmesine karşı çıkıyorlar.

(ANKARA) - Devlet Memurları Konfederasyonu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Konfederasyon, enflasyon farkının altı ay sonra değil, her ay maaşlara yansıtılması gerektiğini savunarak, kamu çalışanlarının alım gücünü koruyacak adil bir ücret politikasının hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
ENFLASYON RAKAMLARINDAKİ UÇURUM
Açıklamada, TÜİK'in Temmuz ayı enflasyonunu yüzde 1,78 olarak duyurduğu, ENAG'ın ise aynı dönemde enflasyonu yüzde 3,07 olarak hesapladığı belirtildi. Bu büyük fark, enflasyon hesaplamaları üzerine tartışmaları tekrar gündeme getirirken, kamu çalışanlarının yaşadığı ekonomik gerçekliğin açıklanan rakamlardan çok daha ağır olduğu ifade edildi. Kamu çalışanlarının hayatını zorlaştıran geçim sıkıntısı, kira ödemeleri ve market fiyatlarındaki artışlar, resmi rakamlarla örtüşmemektedir.
MEMURLARIN TALEPLERİ NET
Devlet Memurları Konfederasyonu, kamu çalışanlarının geçim koşullarını iyileştirmek için acil adımlar atılması gerektiğini savunarak, enflasyon farkının bir zam değil, kaybedilen alım gücünün telafisi olduğunu dile getirdi. Kamu çalışanları, tartışmalı hesaplamalar yerine, hak ettikleri ücreti ve adil bir ücret politikası talep ediyor. Konfederasyon, bu adaletsiz düzen değişene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Bakmadan Geçme
Akdoğan: Enflasyonu tek haneli rakamlara indirmekle birlikte akaryakıt fiyatları arttı
Bakan Şimşek: Enflasyon savaş etkisini arındırınca yüzde 20-22 olurdu
Vedat Işıkhan, Türkiye Kamu-Sen Başkanı ile görüştü
Yeni Parti'den ekonomi politikalarına eleştiri
Ali Babacan: Enflasyonun düşmesi için güven ortamı gerekli
CHP'li Kış, enflasyon revizyonuna tepki gösterdi
