Gündem

Devlet Memurları konfederasyonundan çarpıcı maaş talebi: Her ay enflasyon farkı yansıtılmalı

Devlet Memurları Konfederasyonu, enflasyon farkının her ay maaşlara yansıtılması ve kalıcı refah payının eklenmesi gerektiğini savundu. Ekonomik gerçeklerin göz ardı edilmesine karşı çıkıyorlar.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
Devlet Memurları konfederasyonundan çarpıcı maaş talebi: Her ay enflasyon farkı yansıtılmalı

(ANKARA) - Devlet Memurları Konfederasyonu, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayı enflasyon verilerine ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Konfederasyon, enflasyon farkının altı ay sonra değil, her ay maaşlara yansıtılması gerektiğini savunarak, kamu çalışanlarının alım gücünü koruyacak adil bir ücret politikasının hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

ENFLASYON RAKAMLARINDAKİ UÇURUM

Açıklamada, TÜİK'in Temmuz ayı enflasyonunu yüzde 1,78 olarak duyurduğu, ENAG'ın ise aynı dönemde enflasyonu yüzde 3,07 olarak hesapladığı belirtildi. Bu büyük fark, enflasyon hesaplamaları üzerine tartışmaları tekrar gündeme getirirken, kamu çalışanlarının yaşadığı ekonomik gerçekliğin açıklanan rakamlardan çok daha ağır olduğu ifade edildi. Kamu çalışanlarının hayatını zorlaştıran geçim sıkıntısı, kira ödemeleri ve market fiyatlarındaki artışlar, resmi rakamlarla örtüşmemektedir.

MEMURLARIN TALEPLERİ NET

Devlet Memurları Konfederasyonu, kamu çalışanlarının geçim koşullarını iyileştirmek için acil adımlar atılması gerektiğini savunarak, enflasyon farkının bir zam değil, kaybedilen alım gücünün telafisi olduğunu dile getirdi. Kamu çalışanları, tartışmalı hesaplamalar yerine, hak ettikleri ücreti ve adil bir ücret politikası talep ediyor. Konfederasyon, bu adaletsiz düzen değişene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Bu Yazıyı Paylaş