Diyarbakır'da MİT görevlisi olarak tanıtılan 7 dolandırıcı yakalandı
Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonda, kendilerini MİT görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 7 şüpheli yakalandı. Soruşturma sürüyor.

Diyarbakır merkezli olarak gerçekleştirilen bir operasyonda, kendilerini MİT ve devlet görevlisi olarak tanıtan 7 şüpheli yakalandı.

Dolandırıcılık iddiaları
Söz konusu şüphelilerin, mağdurlarını cezaevinden yakınlarını çıkarma ve kamu kurumlarında işe yerleştirme vaadiyle dolandırdıkları öne sürülüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bu nitelikli dolandırıcılık olaylarına yönelik bir soruşturma başlattı.

Eş zamanlı operasyon
Soruşturma çerçevesinde, Diyarbakır'da 2026 yılı içerisinde 7 farklı olayın yaşandığı tespit edildi. Bunun üzerine Diyarbakır, İstanbul, Mersin ve Mardin'de sabah saat 06.00'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
Bakmadan Geçme
İzmir'de inşaat firmasına dolandırıcılık soruşturması
Bursa'da 30 milyon liralık dolandırıcılıkta 9 kişi tutuklandı
Evde çuvallarda 3,9 milyon TL bulundu
Büyükçekmece'de memurluk vaadiyle dolandırıcılık yapan sahte savcı tutuklandı
Başsavcı süsüyle dolandırıcılık yapan 8 kişi tutuklandı
Şehit annesini 435 bin lira dolandıran 5 şüpheli yakalandı
