Gündem

Diyarbakır'da Türk Kara Kuvvetleri'nin 2235'inci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Diyarbakır'da düzenlenen törenle Türk Kara Kuvvetleri'nin 2235'inci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Şehitler ve gaziler anıldı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Diyarbakır'da Türk Kara Kuvvetleri'nin 2235'inci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Türk Kara Kuvvetleri’nin 2235'inci kuruluş yıl dönümü, Diyarbakır'da gerçekleştirilen anlamlı bir törenle kutlandı.

Diyarbakır\

TÖRENE YOĞUN KATILIM

Yenişehir ilçesindeki 7’nci Kolordu Komutanlığı General Galip Deniz Kışlası'nda düzenlenen etkinliğe, şehit yakınları, gaziler, askeri personel ve aileleri katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel'in mesajları da bu önemli günde okundu. Ayrıca, programın ilerleyen kısmında spor müsabakalarında başarı gösteren personele ödüller verildi.

Diyarbakır\

GURURLA ANILAN TARİH

Törende, kara kuvvetlerinin envanterindeki araç ve ekipmanların sergilendiği bir alan da yer aldı. Programa katılan gaziler, ‘Şehitler Çeşmesi’nden su içerek bu anıyı paylaştı. 7’nci Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Ulaştırma Albay Birol Danişman, Türk Kara Kuvvetleri'nin tarih sahnesinde her zaman zaferle anıldığını vurgulayarak, “Türk milleti, pek çok bakımdan insanlığa örnek olmuş, başarılar ve medeni değerlerle dolu bir tarihin sahibidir” dedi. Ayrıca, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmetle andı. Kıbrıs gazisi Siraç Ezer de, “Bu güzel günde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile burada olmaktan çok mutluyuz” diyerek, bu anlamlı günde bulunmanın gururunu paylaştı.

Bu Yazıyı Paylaş