Diyarbakır ve Mersin'de uyuşturucu operasyonu: 90 gözaltı ve 216 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Diyarbakır ve Mersin'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 216 kilogram uyuşturucu ele geçirildi, 90 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar etkin bir şekilde sürdürülüyor.

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır ve Mersin'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Yapılan operasyonlarda toplamda 216 kilogram uyuşturucu maddesi ele geçirilirken, 90 şüpheli de gözaltına alındı.

OPERASYON DETAYLARI
Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu operasyonların Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Cumhuriyet başsavcılıkları koordinesinde düzenlendiği belirtildi. Toplam 467 jandarma personelinin katıldığı operasyonlarda, 79 asayiş ve 6 komando timi görev aldı. Ayrıca, operasyonlarda 7 özel eğitimli narkotik arama köpeği de kullanıldı.

TUTUKLAMALAR VE MÜCADELE AÇIKLAMASI
Gözaltına alınan 90 şüpheliden 87'sinin çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuklandığı, 3'ü hakkında ise işlemlerin devam ettiği ifade edildi. Bakanlık açıklamasında,
Bakmadan Geçme
149 gram kokainle yakalanan muhtar ve S.A. tutuklandı
Bayındır'da 1 kilodan fazla metamfetamin ele geçirildi
Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı
Konak'taki operasyonda 1 kilo 855 gram skunk bulundu
Kadıköy'de dronlu operasyon: 2 kişi uyuşturucuyla yakalandı
Maltepe ve Kartal'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
