Ekonomi

Doğu Karadeniz'den 7 ayda 340 ton bal ihracatı: 1 milyon doların üzerinde gelir

Doğu Karadeniz'den 7 ayda 340 ton bal ihraç edilerek 1 milyon 417 bin 606 dolar gelir elde edildi. ABD, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere çeşitli ülkelere bal ihracatı yapıldı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Doğu Karadeniz'den 7 ayda 340 ton bal ihracatı: 1 milyon doların üzerinde gelir

ABD İLK SIRADA

Kalyoncu, ihracatta ABD'nin 604 bin 82 dolarla ilk sırada yer aldığını açıkladı. Almanya 491 bin 763 dolarla ikinci, Birleşik Arap Emirlikleri ise 98 bin 690 dolarla üçüncü sırada yer aldı. Ürdün, Fas ve Hollanda'ya da bal ihracatı yapıldığını sözlerine ekledi.

YENİ PAZARLAR ARANIYOR

Bölgenin zengin florası ve doğal üretim koşullarından elde edilen balın uluslararası pazarlarda daha fazla tanıtım ve satışını hedeflediklerini belirten Kalyoncu, yeni pazarlara ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Bu girişimlerin bölge ekonomisine katkı sağlamayı, üreticilerin gelir seviyelerini yükseltmeyi ve Türk balının dünya genelinde tanınırlığını artırmayı amaçladığını dile getirdi. Bal ihracatında 8 ayın geride kaldığını hatırlatan Kalyoncu, yıl sonunun daha yüksek rakamlarla tamamlanacağına dair umutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş