Dünya

Doğu Pasifik'te kanlı operasyon: ABD'nin vurduğu teknede 3 kişi hayatını kaybetti

ABD ordusu, Doğu Pasifik'te uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir tekneye operasyon düzenledi. Operasyonda teknedeki 3 kişi öldürülürken, ABD güçleri yara almadı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Doğu Pasifik'te kanlı operasyon: ABD'nin vurduğu teknede 3 kişi hayatını kaybetti

ABD ordusu, Doğu Pasifik'te şüpheli bir tekneye yönelik operasyon düzenlediğini ve bu operasyonda 3 kişinin öldürüldüğünü duyurdu. Teknenin uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia ediliyor.

GÜVENLİK GÜÇLERİ HAREKETE GEÇTİ

ABD Güney Saha Komutanlığı (SOUTHCOM) tarafından yapılan açıklamada, Komutan General Francis L. Donovan'ın emriyle Doğu Pasifik'te uyuşturucu kaçakçılığı yaptığına inanılan bir tekneye yönelik bir saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. İstihbarat birimlerinin, teknenin bilinen uyuşturucu rotaları üzerinde seyrettiğini ve yasa dışı faaliyetlerde bulunduğunu doğruladığı kaydedildi.

OPERASYON SONUCU VE GÖRÜNTÜLER

Operasyonun ardından teknedeki üç kişinin yaşamını yitirdiği, ABD askeri unsurlarının ise herhangi bir zarar görmediği bildirildi. Saldırı anına ait olduğu belirtilen görüntüler de kamuoyuyla paylaşıldı. Görüntülerde, ABD güçlerinin teknenin vurulma anı yer alıyor.

Bu Yazıyı Paylaş