Gündem

Doğum gününde kardeşinden böbrek nakliyle hayata tutundu

Sedanur Torunoğlu, doğum gününde kardeşi Yunus Emre Bayram'dan aldığı böbrek nakliyle sağlığına kavuştu. Kardeşlik bağı güçlendi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Doğum gününde kardeşinden böbrek nakliyle hayata tutundu

Samsun'da böbrek yetmezliği tanısı konulan 30 yaşındaki Sedanur Torunoğlu, doğum gününde kardeşi Yunus Emre Bayram'ın donör olmasıyla sağlığına kavuştu.

İLAÇ TEDAVİSİ YETERSİZ KALDI

Yaklaşık 2 yıl önce baş ağrısı ve kulak çınlaması şikayetiyle hastaneye giden Torunoğlu'nun böbrek değerlerinin çok düşük olduğu belirlendi. 1,5 yıl boyunca ilaç tedavisi gören genç kadına, böbrek nakli gerektiği söylendi. Bu süreçte kardeşi Yunus Emre, ablasına donör olmayı kabul etti ve yapılan tetkiklerin ardından uygun donör olduğu anlaşıldı. Ameliyat, Sedanur'un doğum günü olan günde gerçekleştirildi.

KARDEŞLİK BAĞI GÜÇLENDİ

Sedanur, ameliyat sonrası kendisini çok iyi hissettiğini belirterek, "Kardeşimin bana vereceği en büyük hediyeyi almış oldum. Bir ömür boyu onun hediyesini taşımış olacağım" dedi. Kardeşi Yunus Emre ise ablasının nakil ihtiyacı olduğunu öğrendiğinde, hiç tereddüt etmeden donör olacağını açıkladı. İki kardeş arasındaki bağın artık can bağı ile güçlendiğini ifade etti. Prof. Dr. Acar Tüzüner, Sedanur'un doğum gününde başarıyla gerçekleştirdikleri nakil ile ilgili, "Kardeşinden en güzel hediyeyi aldı. İkisi de sağlık durumları çok iyi" dedi. Ayrıca, aile içindeki nakillerin genellikle daha başarılı sonuçlandığını vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş