Doruk Madencilik işçileri, hakları için direniyor: 'İntihar mı edelim?
Doruk Madencilik işçileri, alacaklarının ödenmesi için eylemlerine devam ediyor. İşçiler, maddi zorluklarını ve çaresizliklerini dile getirerek yetkililere sesleniyor.

Doruk Madencilik'te çalışan işçilerin alacaklarının ödenmesi talebiyle başlattıkları eylem 10. gününe girdi. İşçiler, 46 aydır süren mağduriyetlerine dikkat çekerek, 'Yeter, bu kadar olmaz!' dediler.

İŞÇİLERİN KÜRTÇE SESLERİ
Bir işçi, yaşadığı maddi zorlukları dile getirirken, '9 aydır kiramı ödememişim, illa intihar mı edeyim?' diyerek çaresizliğini ifade etti. Diğer işçiler de, 'Bu devlet, bir holdinge söz geçiremiyorsa ne anlamı var?' diyerek durumu eleştirdi. Her gün farklı eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan işçiler, Çankaya Belediyesi önünde oturma eylemine başladılar.
MAĞDURİYETLERİ ANLATILDI
İşçiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de giderek yetkililere seslendiler. Bir işçi, 'Sayın Bakan, Cumhuriyet savcılarına iş düşmez. Siz Türkiye Cumhuriyeti Bakanı'sınız, gidin bu adamların mağduriyetini giderin' şeklinde çağrıda bulundu. Diğer bir işçi de, 'Bizim kimsenin malında gözümüz yok, sadece kazandığımız alın terimizde gözümüz var,' diyerek haklarını talep etti.
Bakmadan Geçme
Bakan Işıkhan, dijital dönüşümde çalışanların korunacağını vurguladı
CHP'li Kılıç'tan Smart Solar işçileri için geri dönüş çağrısı
Soma'daki maden göçüğünde 5 işçi hayatını kaybetti
Yozgat madencileri 4 aydır maaş alamıyor
Doruk Madencilik çalışan alacaklarını ödediğini duyurdu
TÜRK-İŞ Ege Bölge Başkanı, otoyol özelleştirmesine karşı çıktı
