Gündem

Down sendromlu 7 genç kızın gelinlik hayali gerçek oldu: Temsili düğünde unutulmaz anlar

Ordu'da Down sendromlu 7 genç kız, sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen temsili düğünde gelinlik giyerek hayallerini gerçekleştirdi. Müzik ve dansla dolu etkinlikte unutulmaz anlar yaşandı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Down sendromlu 7 genç kızın gelinlik hayali gerçek oldu: Temsili düğünde unutulmaz anlar

Ordu'da, sosyal sorumluluk projesi kapsamında İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ordu Şubesi Kadın Kolları'nın iş birliğiyle düzenlenen temsili düğünde, Down sendromlu 7 genç kız, gelinlik giyme hayalini gerçekleştirdi. Hayırseverlerin de desteğiyle organize edilen etkinlikte, genç kızlar müzik eşliğinde dans edip eğlenerek doyasıya bir gün geçirdi.

DOWN SENDROMLU GELİNLER PİSTTE

Altınordu ilçesindeki bir düğün salonunda Aslı Kıyak, Esma Güdük, Kübra Altınbaş, İlknur Berber, Halenur Yarar, İremgül Olgun ve Güzide Kırcan için 'temsili düğün' töreni düzenlendi. Genç kızlar için özel olarak gelinlikler hazırlandı, orkestra ve fotoğrafçı ayarlandı. Down sendromlu gelinlerin yanı sıra ailelerinin de katıldığı etkinlikte, davetliler müzik eşliğinde pistte dans edip eğlendi.

HAYALLERİ GERÇEK OLDU, MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNDU

Ordu Müftülüğü İl Engelli Koordinatörü Yekta Köse, ailelerin Down sendromlu genç kızların gelin olma arzusunu kendilerine ilettiğini ve bu organizasyonu bu nedenle gerçekleştirdiklerini belirtti. Köse, "Bu akşam onların sevincine ortak olduk. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi. Gelinlik giydiği için çok mutlu olduğunu söyleyen 20 yaşındaki Aslı Kıyak, "Herkese çok teşekkür ederim, sağ olsunlar. Bu geceyi çok sevdim. Başka bir hayalim de polis olmak" ifadelerini kullandı. 24 yaşındaki Esma Güdük ise en büyük hayalinin gelinlik giymek olduğunu vurgulayarak, "Bugün hayalim gerçek oldu, çok mutluyum. İyi ki varlar, herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Bu Yazıyı Paylaş