Düğünde havaya ateş eden sanığa şok ceza: 3 yıl 10 ay hapisle serbest kaldı, aile isyan etti
Kahramanmaraş'ta düğünde havaya ateş ederek Durdu Tatar'ın ölümüne neden olan sanığa 3 yıl 10 ay hapis ve tahliye kararı çıktı. Aile karara tepki göstererek adalet istedi.

Kahramanmaraş'ta, düğünde havaya açılan ateş sonucu boynundan vurularak 43 gün sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Durdu Tatar'ın ölümüne neden olan sanık Ali Demirci'ye, 'Bilinçli taksirle öldürme' suçundan 3 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak Demirci'yi tahliye etti. Bu karar, hayatını kaybeden Durdu Tatar'ın ailesini büyük üzüntüye boğdu.

Düğün alanında kan donduran olay
Olay, 23 Ağustos 2025'te Ekinözü ilçesinin Soysallı Mahallesi'nde düzenlenen bir düğünde yaşandı. Düğüne katılan Durdu Tatar, oturduğu sandalyede boynuna isabet eden kurşunla yere yığıldı. Ağır yaralanan Tatar, kaldırıldığı hastanede 43 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Jandarma ekiplerinin düğün alanında yaptığı incelemede tam 1361 mermi kovanı ve 32 av tüfeği kartuşu bulundu. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 9 kişiden Ali Demirci'nin, Durdu Tatar'ın ölümüne neden olan tabancayı ateşlediği tespit edildi.

Sanık savunmasında ısrar etti: "Alakam yok"
Soruşturma sonunda tutuklanarak cezaevine konulan Ali Demirci hakkında, 'Olası kastla öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Elbistan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında sanık Ali Demirci, SEGBİS sistemiyle savunma yaptı. Demirci, düğünde havaya ateş ettiğini ancak Durdu Tatar'ın ölümüyle bir ilgisi olmadığını iddia ederek, "Silahı belime bırakacağım esnada silah bir el daha patladı. Silahın namlusu benim arka tarafıma doğruydu. Maktulün vurulması ile hiçbir alakam yoktur. Suçsuzum, tahliyeme ve beraatime karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Aileden tepki: "Bu adalet değil!"
Cumhuriyet savcısı, Adli Tıp raporu ve tanık ifadeleri doğrultusunda Ali Demirci'nin 'Olası kastla öldürme' suçundan 25 yıl, 'Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet' suçundan ise 5 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti ise sanığa 'Bilinçli taksirle öldürme' suçundan 3 yıl 10 ay 20 gün, 'Ateşli silahlar Kanununa muhalefet' suçundan da 1 yıl 8 ay hapis ve 83 bin lira adli para cezası verdi. Ali Demirci'nin tahliyesine karar verilirken, 1 yıl 8 ay hapis cezası ile adli para cezasının da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmedildi. Karara büyük tepki gösteren Durdu Tatar'ın ablası Hatice Taş, verilen cezanın ödül gibi olduğunu belirterek istinaf yoluna başvuracaklarını söyledi. Anne Gülnaz Tatar ise, "Oğlumun canının bedeli 3 yıl mı? Bu adalet değil!" diyerek gözyaşları içinde adalet istedi.



Bakmadan Geçme
Kadınlar adalet için Taksim'de yürüdü
Samsun'da 10 Ekim anması: Barış ve adalet talebi
Kadınları darbeden sanıklar ikinci kez hakim karşısında
Avukat Yeşim Toplu, Rönesans Rezidans davasında adalet talep etti
Depremzedeler adalet için Adalet Bakanlığı önünde direniyor
Ezgi Apartmanı davasında yakınlardan adalet talebi
