Düğünlerde Türk parası zarar görüyor: TBMM'ye dilekçe verildi
Antalya'da Halit Mert, düğünlerde Türk lirasının zarar görmemesi için TBMM'ye dilekçe verdi ve yasal düzenleme istedi.

Antalya'da yaşayan Halit Mert, düğün ve nişanlardaki takı törenlerinde Türk lirasının zarar görmesini engellemek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu'na başvurdu.

Türk Lirasının Manevi Değeri
Mert, düğünlerdeki takı törenlerinde Türk parasının delinmesi, yere atılması ve diğer yanlış uygulamaların paranın fiziki bütünlüğüne ve manevi değerine zarar verdiğini dile getirdi. Bu tür uygulamaların yasaklanması için yasal bir düzenleme talep etti.

Törelerin Geleneksel Anlamı
Düğünlerde takı törenlerinin, yeni evlenen çiftlere maddi destek sağlamak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Mert, Türk parasının yanlış bir şekilde kullanılmasıyla bu manevi değerin zedelendiğini vurguladı. Ayrıca, Türk Parasını Koruma Kanunu'nda genel hükümler bulunduğunu, ancak düğünlerde uygulanacak yöntemlere dair net bir düzenleme olmadığını belirtti.
Bakmadan Geçme
Foça'da düğün sırasında havaya ateş açan 7 kişi tutuklandı
Şemdinli'de düğünlerde altın takma sınırı önerisi
Otomobiline yorgun mermi isabet eden baba uyarıda bulundu
Özgür Özel, Çorum'da bir düğün törenine katıldı
Fatih Altaylı Erdoğan'ı Haklı Buldu: Davutoğlu ve Arınç'a Sert Tepki!
Çankaya'da düğünde havaya ateş açan 6 kişi gözaltına alındı
