Gündem

Dünya Kupası rüyası kabusa döndü: Hakeme ABD vizesi yok, İstanbul'dan geri döndü

Dünya Kupası'nda görev alacak Somalili hakem Omar Artan, ABD vizesi alamadığı için İstanbul'dan ülkesine geri gönderildi. Hakem, FIFA ve halkına teşekkür etti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Dünya Kupası rüyası kabusa döndü: Hakeme ABD vizesi yok, İstanbul'dan geri döndü

FIFA tarafından Dünya Kupası'nda görevlendirilen Somalili hakem Omar Artan, ABD vizesi alamadığı için ülkesine geri gönderildi. Artan, 6 Haziran'da İstanbul üzerinden Miami'ye gitmiş, ancak havalimanında ülkeye girişine izin verilmediği bildirilmişti.

Dünya Kupası rüyası kabusa döndü: Hakeme ABD vizesi yok, İstanbul\

UÇAKTAN İNDİRİLDİ, YENİDEN İSTANBUL'A

Bu gelişme üzerine Somalili hakem, Türk Hava Yolları'na ait uçakla İstanbul'a geri gönderildi. Bir gün İstanbul'da konaklayan Artan, dün gece saatlerinde tekrar THY'nin Miami-İstanbul seferiyle şehre ulaştı. Bu kez de ülkesine dönmek üzere İstanbul Havalimanı'ndan Somali'nin başkenti Mogadişu'ya hareket etmek için hazırlık yaptı.

Dünya Kupası rüyası kabusa döndü: Hakeme ABD vizesi yok, İstanbul\

FİFA VE HALKA TEŞEKKÜR ETTİ

İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Artan, "FIFA ve Somali halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" demekle yetindi. Bu olay, uluslararası spor organizasyonlarında görev alacak kişilerin seyahat ve vize süreçlerindeki zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu Yazıyı Paylaş