Son açıklanan havacılık ve turizm verilerine göre, yalnızca haziran ve temmuz aylarını kapsayan iki aylık süreçte Milas-Bodrum Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne 4 bin 200’den fazla özel jet teker koydu.
Milyarderlerin Zirve Adresi: Zirvede Rus Oligarklar Var
Havalimanında her gün adeta özel jet trafiği yaşanırken, bölgeyi tercih eden VIP konuk listesinin başında Rus oligarklar ve milyarder iş insanları yer alıyor. Batı yaptırımları ve küresel seyahat rotalarındaki değişimlerin ardından Ege kollarını güvenli ve lüks bir liman olarak gören Rus milyarderler, süper yatlarının yanı sıra özel uçaklarıyla da Bodrum'u ana üs edindi.
Rus elitlerin yanı sıra Bodrum'a en çok özel jetle geliş sağlayan ülkeler şu şekilde sıralandı:
Fransa
Yunanistan
İngiltere
İtalya
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)
Sezon Sonunda Hedef: 10 Bin Özel Jet!
Sektör temsilcileri ve havalimanı yetkilileri, Bodrum’daki VIP hareketliliğinin ağustos ve eylül aylarında artarak devam edeceğini öngörüyor. Sezon kapanışına kadar Bodrum’a iniş yapacak toplam özel jet sayısının 10 bin eşiğini aşması bekleniyor.
Turizm Sektörü Temsilcileri:
"Bodrum artık sadece bölgesel bir tatil beldesi değil; mega yat marinacılığı, lüks gastronomi markaları ve dünya standartlarındaki konaklama tesisleriyle küresel lüks turizmin en güçlü aktörlerinden biridir."
Lüks Yatlar ve Özel Havacılık El Ele
Milyarderlerin özel uçaklarıyla doğrudan Milas-Bodrum Havalimanı'na geldikten sonra helikopter veya VIP transfer araçlarıyla Yalıkavak, Göltürkbükü ve Yalıçiftlik açıklarında demirleyen mega yatlarına geçtikleri belirtiliyor. Bölgedeki marina doluluk oranları ve lüks restoranlardaki rezervasyon yoğunluğu da bu rekor havacılık trafiğini doğrular nitelikte.




