EchoStar, SpaceX'e 17 milyar dolarlık spektrum lisansı sattı
EchoStar, AWS-4 ve H-blok spektrum lisanslarını yaklaşık 17 milyar dolar karşılığında SpaceX'e sattı. Anlaşma, 8,5 milyar dolar nakit ve 8,5 milyar dolara kadar SpaceX hissesinden oluşuyor.

EchoStar şirketinden yapılan açıklamada, şirketin elindeki AWS-4 ve H-blok spektrum lisanslarının tamamının SpaceX'e satılacağı duyuruldu. Açıklamada, EchoStar'ın bu lisansları yaklaşık 17 milyar dolar karşılığında SpaceX'e devretmek için anlaşmaya vardığı belirtildi.
SPATRUM LİSANSLARININ DEĞERİ
Satış bedelinin 8,5 milyar dolar nakit ve 8,5 milyar dolara kadar SpaceX hissesinden oluşacağı ifade edildi. Açıklamada, söz konusu spektrum lisanslarının SpaceX'in yeni nesil Starlink Direct-To-Cell (Doğrudan Hücreye) uydu konstelasyonunun geliştirilmesi ve kullanıma sunulması için kullanılacağı kaydedildi.
UZUN VADEDELİ TİCARİ ANLAŞMA
Ayrıca, SpaceX ve EchoStar arasında uzun vadeli bir ticari anlaşma yapılacağı belirtildi. Bu anlaşma ile EchoStar'ın Boost Mobile abonelerinin bulut tabanlı 5G çekirdek altyapısı üzerinden SpaceX'in Starlink Direct-to-Cell hizmetine erişebileceği vurgulandı. Kablosuz iletişimde radyo dalgalarının farklı frekans aralıklarını ifade eden spektrum, telefon, internet ve uydu hizmetlerinin çalışmasını sağlıyor.

