Gündem

Eğitim-Bir-Sen başkanı Şam'da temaslarda bulundu

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Şam'da Suriyeli öğrenciler, öğretmenler ve sendikalarla eğitim ve sendikal iş birliği konularını görüştü. Memur-Sen ile GFTU arasındaki protokol yenilendi.
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Eğitim-Bir-Sen başkanı Şam'da temaslarda bulundu

Uluslararası Emek Konfederasyonu (ILC) ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, beraberindeki bir heyetle Suriye'nin başkenti Şam'da çeşitli temaslarda bulundu.

Eğitim ve uyum konuları ele alındı

Görüşmelerde Suriye'deki eğitim sisteminin güncel durumu, Türkiye'den geri dönen Suriyeli öğrencilerin eğitimlerine uyum sağlamaları, öğretmenlerin çalışma şartları, sendikal örgütlenme ve iki ülke arasındaki eğitim alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi gibi konular masaya yatırıldı. Yalçın, Şam temasları çerçevesinde Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Muhammet Musa Budak ile bir araya gelerek, Suriyeli öğrencilerin eğitim sürecindeki zorluklarının giderilmesi ve Türkiye-Suriye eğitim koordinasyonunun güçlendirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Sendikal iş birliği ve okul ziyaretleri

Ali Yalçın ayrıca, Suriye Öğretmenler Sendikası yetkilileriyle de bir araya gelerek öğretmenlerin mevcut durumunu ve sendikal faaliyetlerdeki gelişmeleri değerlendirdi. Bu görüşmede Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'in sendikal örgütlenme ve dijitalleşme alanındaki tecrübeleri paylaşıldı. Yalçın, Şam Uluslararası Recep Tayyip Erdoğan Türk Okulu'nu da ziyaret ederek okulun eğitim faaliyetleri ve öğretmenlerin çalışma koşulları hakkında bilgi aldı. Suriye Dışişleri Bakanlığı Türkiye Masası Koordinatörü İnas el-Neccar ile yapılan görüşmede ise iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve öğrencilerin eğitim süreçlerindeki idari sorunların çözümü ele alındı.

İş birliği protokolleri yenilendi

Şam temaslarının bir diğer önemli noktası ise Suriye Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (GFTU) ile yapılan görüşmeydi. Bu kapsamda Memur-Sen ile GFTU arasındaki mevcut iş birliği protokolünün yenilendiği duyuruldu. Görüşmelerde karşılıklı tecrübe paylaşımı, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve ortak çalışmaların artırılması konuları üzerinde duruldu.

Bu Yazıyı Paylaş