Ekonomi

Ekim’de zirvenin sahibi TOGG! Yerli elektrikli SUV rakiplerini solladı

ODMD’nin Ekim 2026 verilerine göre Togg T10X, 4 bin 59 adetlik satışla Türkiye’nin en çok satılan sıfır otomobili oldu. Togg T10F de 2 bin 702 satışla dördüncü sıraya yerleşerek markanın ilk dörtte iki modelle temsil edilmesini sağladı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Ekim’de zirvenin sahibi TOGG! Yerli elektrikli SUV rakiplerini solladı

Türkiye otomobil pazarında ekim ayına ait satış sıralaması açıklandı.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) tarafından paylaşılan veriler, ay içerisinde tüketicilerin en fazla ilgi gösterdiği modelleri ortaya koydu.

Listenin ilk sırasında yerli üretim Togg T10X bulunurken, markanın yeni modeli T10F de üst sıralardaki yerini aldı.

Ekim ayının satış liderliğini 4 bin 59 adetlik rakama ulaşan Togg T10X üstlendi. Yerli elektrikli SUV, böylece ayın en fazla satılan sıfır otomobili olarak rakiplerini geride bıraktı.

Volkswagen T-Roc ise 3 bin 324 adetlik satışla ikinci sıraya yerleşti.

TOGG İKİ MODELLE İLK DÖRTTE

Renault Boreal, 2 bin 779 adetlik satış performansıyla üçüncü sıranın sahibi oldu.

Listenin dikkat çeken modellerinden Togg T10F, ekim ayında 2 bin 702 adetlik satış gerçekleştirdi.

Sedan/fastback gövde tipindeki yeni model, bu rakamla dördüncü sıraya kadar yükseldi. Böylece Togg, iki farklı modeliyle ilk dört içerisinde yer almayı başardı.

Renault Megane ise 2 bin 368 adetlik satış rakamıyla beşinci sırada kendine yer buldu.

İLK 10’UN GERİ KALANI

İlk 10 içerisindeki diğer modellerin sıralamasında da dikkat çekici bir rekabet yaşandı.

Renault Duster, 2 bin 249 adetlik satışla altıncı basamakta yer alırken BMW X1, 2 bin 212 adetle hemen arkasından geldi.

Renault Clio’nun ekim ayındaki satış miktarı 2 bin 208 adet olarak kaydedildi ve model sekizinci sıraya yerleşti.

Nissan Qashqai 2 bin 40 adetle dokuzuncu, Volkswagen Taigo ise 2 bin adetle onuncu sırada yer aldı.

Bu Yazıyı Paylaş