Dünya

El Kaide'nin terörist sözde yöneticisi İran'a karşı İsrail'in yanında saf tuttu

El Kaide terörist yöneticisi yaptığı son açıklamada İran’a karşı İsrail’in yanında yer aldı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0

ABD ve İran arasındaki süregelen gerilim ve beraberindeki Cenevre'de diplomasi çalışmaları, İsrail'in İran'ı vurmasıyla noktalandı.

İran’a yönelik yapılan saldırılardan sonra İran da bölgedeki ABD üslerini hedef almaya başladı. ABD'nin İran’a yaptığı saldırılarda Hamaney öldürüldü. Hamaney'in ölümünün ardından yerine geçecek geçici liderin ismi açıklandı.

Çatışmalar sürerken İran Devrim Muhafızları, ABD uçak gemisinin hedef alındığını paylaştı. Bu açıklamaların ardından ABD'de de karşılık gecikmedi ve İran'a ait gemiyi vurduklarını açıkladı.

İran ve İsrail hattında yaşanan karışıklıklar sabah saatlerinden bu yana devam ediyor.

Öte yandan El Kaide yöneticisi Kari Kalid Afganistan’dan bir video mesajı yayınlandı. Paylaşılan video mesajında Kalid, İran’a karşı İsrail’i desteklediğini söyledi.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş