Gündem

Ela Rümeysa Cebeci İkinci Kez Hâkim Karşısında: "Suçlamaları Kabul Etmiyorum"

Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci’nin yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. İki isim için "uyuşturucu temin etmek" suçundan 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istendi. Cebeci karara gözyaşlarıyla tepki gösterdi.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
2 dk Sesli Dinle 0
Ela Rümeysa Cebeci İkinci Kez Hâkim Karşısında: "Suçlamaları Kabul Etmiyorum"

İş insanı ve eski Fenerbahçe Başkanı Steven Sadettin Saran ile spiker Ela Rümeysa Cebeci’nin yargılandığı uyuşturucu soruşturması davasında kritik bir gelişme yaşandı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Cebeci Duruşmaya Katıldı, Saran Gelmedi

Duruşmada tutuksuz sanık Ela Rümeysa Cebeci ve avukatları hazır bulunurken, ilk celsede savunmasını tamamlayan ve duruşmalardan vareste tutulan (katılma zorunluluğu kaldırılan) Sadettin Saran salonda yer almadı.

Cebeci, hâkim karşısındaki savunmasında hakkındaki iddiaları tümüyle reddederek şu ifadeleri kullandı:

“Sadettin Saran 20 yıldır hayatımda. Aramızdaki yazışmalar, birbiriyle flörtleşen, cilveleşen iki insanın şakalaşmasıdır. Kimseden uyuşturucu madde temin etmedim, kimseye de temin etmedim.”

Mahkeme Başkanından "Likit Esrar" ve "THC" Sorusu

Mahkeme başkanının likit esrar iddialarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Cebeci, “Türkiye’de hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Amerika’da bir kere denedim, bıraktım” dedi.

Cem Yılmaz ile THC içerikli elektronik sigaraya dair yazışmalarının sorulması üzerine Cebeci, bu görüşmelerin de şakalaşmadan ibaret olduğunu savundu. Mahkeme başkanının, gönderilen fotoğraftaki cihazın bilirkişi raporunda THC içerdiğinin saptandığını hatırlatması üzerine Cebeci bu tespiti kabul etmediğini belirtti. Saçındaki pozitif uyuşturucu test sonucunu ise dışarıdan madde bulaşmış olabileceği ihtimaliyle açıklayan Cebeci, kan ve idrar testlerinin temiz çıktığını vurguladı.

Savcı Mütalaasını Açıkladı: Ayrı Ayrı Hapis Talebi

Savunmaların ardından mütalaasını sunan cumhuriyet savcısı, sanıklar Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci'nin “uyuşturucu madde temin etmek” suçundan ayrı ayrı 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti.

Mütalaanın okunmasıyla salonda gözyaşlarına hâkim olamayan Cebeci, “Hangi delile dayanarak anlamış değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ederim” diyerek tepki gösterdi. Davada kararın çıkması bekleniyor.

Bu Yazıyı Paylaş