Elazığ'da 'Banka Görevlisi' Taklidiyle Dolandırıcılık: 3 Kişi Tutuklandı
Elazığ merkezli 3 ilde, kendilerini banka görevlisi gibi tanıtıp yüksek kredi vaadiyle dolandırıcılık yapan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı. Operasyonda yüklü miktarda para ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Elazığ merkezli olarak Ankara ve Bolu'da gerçekleştirilen operasyonlarda, kendilerini 'banka görevlisi' olarak tanıtarak yüksek kredi vaadiyle vatandaşları dolandıran 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ DEŞİFRE OLDU
Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, nitelikli dolandırıcılık vakalarını mercek altına aldı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda, şüphelilerin 'banka görevlisi' kimliğine bürünerek, mağdurlara yüksek meblağlı kredi imkanları sunarak onları tuzağa düşürdüğü belirlendi. Bu yöntemi kullanan şahısların yakalanması amacıyla 15 Haziran tarihinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

OPERASYONDA NELER ELE GEÇİRİLDİ?
Elazığ merkezli olarak Ankara ve Bolu'daki belirlenen adreslere yapılan baskınlarda 6 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ise dikkat çekici deliller elde edildi. Operasyon kapsamında 6 adet sim kart, 6 adet cep telefonu, toplamda 519 bin 245 TL nakit para ve 1 adet ruhsatsız tabanca güvenlik güçleri tarafından muhafaza altına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.




Bakmadan Geçme
İstanbul'daki dolandırıcılık operasyonunda 33 gözaltı
Change oto operasyonunda 35 kişi gözaltına alındı
TOKİ sahtekarlığına 6 tutuklama
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları ortak zirvede karar aldı! Dolandırıcılıkla mücadele merkezi kuruluyor
TOKİ başvurusu adı altında sahte sitelerle dolandırıcılık
Polis taklidiyle altın dolandırıcılığı: 3 şüpheli tutuklandı
