Asayiş

Elif’in annesi: Bu bir cinayettir, adalet istiyoruz

Elif Güner’in annesi, kızının yaya geçidinde öldürülmesini kaza değil cinayet olarak nitelendirerek adalet talep etti. Dava sürüyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Elif’in annesi: Bu bir cinayettir, adalet istiyoruz

Ankara'da yaya geçidinde meydana gelen kazada 14 yaşındaki Elif Güner'in hayatını kaybetmesine neden olan Yasin Aloğlu hakkında açılan davada, sanık duruşmada suçlamaları reddetti.

Elif’in annesi: Bu bir cinayettir, adalet istiyoruz 1

ANNE GÜNER'İN AÇIKLAMALARI

Elif’in annesi Tuba Güner, kızı Elif'in yaya geçidinde kurallara uygun bir şekilde geçerken dikkatsiz bir sürücünün kuralları ihlal ettiğini belirtip, "Bu bir kaza değil, cinayettir. Başka Elifler ölmesin" dedi. Olay, 19 Şubat'ta Turan Güneş Bulvarı'nda gerçekleşti. Kızının yaya geçidinde araç tarafından 50 metre sürüklendiğini ve yaralanmasının ardından kurtarılamadığını anlatan anne Güner, adalet mücadelesinin süreceğini vurguladı.

Elif’in annesi: Bu bir cinayettir, adalet istiyoruz 2

AVUKATININ AÇIKLAMASI

Güner ailesinin avukatı Tahir Burak Koçak, olayın bir kaza olmadığını, sanığın olası kastla yargılanması gerektiğini savundu. Koçak, "Ağır yaptırımların olması gereken bir durum söz konusu. Hukuki mücadelesini veriyoruz" dedi. Duruşma sırasında sanık Aloğlu, hız sınırlarının içinde olduğunu ve sürüş esnasında fren yaptığını öne sürdü. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine hükmetti. Duruşmanın 21 Mayıs 2026'da devam edeceği belirtildi.

Elif’in annesi: Bu bir cinayettir, adalet istiyoruz 3Elif’in annesi: Bu bir cinayettir, adalet istiyoruz 4

Bu Yazıyı Paylaş