Emek Partisi: Türkiye NATO'dan çıkmalı
Emek Partisi, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Türkiye'nin NATO'dan ayrılması, ABD üslerinin kapatılması çağrısı yaptı. Küresel savaşların yoksulluğu artırdığını belirten parti, barış mücadelesinin işçi ve emekçilere düştüğünü vurguladı.

Emek Partisi (EMEP), 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin NATO'dan çıkması ve ABD üslerinin kapatılması çağrısında bulundu. Parti, küresel barışın ancak savaştan çıkarı olmayanlar tarafından inşa edilebileceğini vurgulayarak, bu sorumluluğun işçi ve emekçilere düştüğünü belirtti.
Küresel gerilimler ve barış çağrısı
EMEP, 1939'da Nazi Almanyası'nın Polonya'yı işgaliyle başlayan İkinci Dünya Savaşı'nın 87. yıl dönümünde, halkların barış talebini yineledi. Açıklamada, emperyalist güçlerin enerji ve maden kaynakları üzerindeki rekabetinin arttığına dikkat çekilerek, Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail'in Gazze'deki eylemleri ve Suriye'deki çatışmalar gibi örneklerle küresel gerilimlerin barış üzerindeki olumsuz etkilerine değinildi. Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun kaçırılması gibi olaylar, emperyalist müdahalelerin pervasızlığını gözler önüne serdiği ifade edildi.
Askeri harcamalar ve iç baskılar
NATO Zirvesi sonrasında Türkiye'nin askeri harcamalarının artmasının işçi ve emekçiler üzerinde ek yük oluşturduğu belirtilen açıklamada, Türkiye'nin ABD'nin Ortadoğu politikalarına entegre olmasının eleştirildi. Mekke Ortak Savunma Antlaşması gibi bölgesel paktların, İran'a karşı bir yapı oluşturduğu ve Türkiye'yi yeni savaş tehditleri altına soktuğu öne sürüldü. Kapitalist dünyada gelir uçurumunun derinleştiği ve emperyalist savaşların yoksullukları artırdığı vurgulandı. Ayrıca, Türkiye'deki siyasi baskılara, Kürtçe anadilinde eğitim hakkının engellenmesine, kayyım uygulamalarına ve siyasi tutukluların serbest bırakılmaması gibi konulara değinilerek, acil demokrasi ve barış talepleri sıralandı.
Bakmadan Geçme
NATO Genel Sekreteri Rutte, Romanya ve Bulgaristan liderleriyle görüştü
Nusret-2026 Davet Tatbikatı, Ekim ayında gerçekleştirilecek
HKP üyesi Çıngı'ya NATO paylaşımı soruşturması
NATO protestosuna katılan HKP üyelerine dava açıldı
İYİ Partili Olgun, çerçeve yasayı eleştirdi
Türk hava kuvvetleri, Estonya'daki NATO görevine devam ediyor
