Gündem

Emekli mobilya ustası böbreğini bağışladı, ahşaptan vazgeçmedi

Manisa'da yaşayan emekli mobilya ustası Hasan Yerebakan, böbreğini ağabeyine bağışladıktan sonra ahşap sanatıyla ilgilenmeye devam ediyor. Doğadan topladığı ağaç dallarından objeler üreterek hem sağlığına dikkat ediyor hem de sanatsal bir t
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Emekli mobilya ustası böbreğini bağışladı, ahşaptan vazgeçmedi

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki emekli mobilya ustası Hasan Yerebakan, 2023 yılında böbreğini ağabeyi Mehmet Yerebakan'a (65) bağışladı. Başarılı bir organ naklinin ardından ağır işlerden uzaklaşmak zorunda kalan Yerebakan, çocukluğundan beri süregelen ahşap tutkusundan ise kopamadı.

Emekli mobilya ustası böbreğini bağışladı, ahşaptan vazgeçmedi 1

Ahşap tutkusunu yaşatmaya devam ediyor

Ortaokulu bitirdikten sonra mobilya sektörüne adım atan ve yıllarca bu alanda hizmet veren Yerebakan, emekliliğine kısa bir süre kala ağabeyinin böbrek nakli ihtiyacını öğrendi. Hiç tereddüt etmeden böbreğini bağışlayan Yerebakan, operasyon sonrası mesleğinde bir değişikliğe gitti. Ağır efor gerektiren işleri bırakan Yerebakan, doğadan topladığı çınar ağacı dallarını sanata dönüştürmeye başladı.

Emekli mobilya ustası böbreğini bağışladı, ahşaptan vazgeçmedi 2

Sanatıyla hem tedavi oluyor hem de haz alıyor

Şehzadeler ilçesindeki tarihi Kurşunluhan'da bir atölye açan Yerebakan, bulduğu ağaç parçalarını şekillendirerek ahşap tabaklar, piton yılanı figürleri gibi çeşitli objeler üretiyor. Yerebakan, "Ürettikçe hem tedavi oluyorum hem de insanlara güzel bir şeyler sunmanın ayrı hazzını yaşıyorum" diyerek, ahşapla olan bağının hiç kopmadığını belirtti. Mobilya sektöründe pek kullanılmayan çınar ağaçlarını özellikle tercih ettiğini anlatan Yerebakan, bir piton yılanı yapmak için uygun dalı bulana kadar 70 kilometre yol katettiğini de sözlerine ekledi.

Emekli mobilya ustası böbreğini bağışladı, ahşaptan vazgeçmedi 3Emekli mobilya ustası böbreğini bağışladı, ahşaptan vazgeçmedi 4Emekli mobilya ustası böbreğini bağışladı, ahşaptan vazgeçmedi 5Emekli mobilya ustası böbreğini bağışladı, ahşaptan vazgeçmedi 6Emekli mobilya ustası böbreğini bağışladı, ahşaptan vazgeçmedi 7Emekli mobilya ustası böbreğini bağışladı, ahşaptan vazgeçmedi 8

Bu Yazıyı Paylaş