Emekli tümamiral Türker Ertürk tutuklandı
Emekli tümamiral Türker Ertürk, sosyal medya paylaşımları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' ve 'suç işlemeye tahrik' suçlarından tutuklandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen emekli tümamiral Türker Ertürk tutuklandı.
Soruşturma tehdit ve tahrik suçlamasıyla açıldı
2008-2010 yılları arasında Deniz Harp Okulu Komutanlığı görevini yürüttükten sonra istifa eden Ertürk hakkında, bir sosyal medya hesabından yayınlanan video içerikleri nedeniyle 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' ile 'suç işlemeye tahrik' suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Ertürk, savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Mahkeme tutuklama kararı verdi
Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, akşam saatlerinde görülen duruşma sonucunda emekli tümamiral Türker Ertürk hakkında tutuklama kararı verdi.

