Siyaset

Emekli Tümgeneral'den Özgür Özel'e çağrı

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, sosyal medya üzerinden yaptığı çarpıcı bir açıklamayla siyasi gündeme damga vurdu.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Emekli Tümgeneral'den Özgür Özel'e çağrı

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, sosyal medya üzerinden yaptığı çarpıcı bir açıklamayla siyasi gündeme damga vurdu. Yavuz, mevcut parti içi değişim hareketini eleştirerek, "Kılıçdaroğlu seçime kadar asla kurultay yapmayacak; o nedenle cesareti olan partisini kurup yürür, cesareti olmayan konuşup durur ve yeni seçimi de kaybedecek Kılıçdaroğlu’na can suyu olur!" ifadelerini kullandı.

Parti İçi Dinamiklere Sert Eleştiri

Siyasi kulislerde geniş yankı bulan Yavuz'un bu sert ve net çıkışı, özellikle CHP Genel Başkanlığı için adı geçen ve "değişim" hareketinin önde gelen isimlerinden Özgür Özel'e yönelik bir rota tavsiyesi olarak yorumlandı. Yavuz'un analizine göre, parti içi muhalefetin mevcut kurultay beklentisi gerçekçi bir zemin bulmuyor. Bu bekleyişin, olası bir yeni seçim yenilgisine doğru ilerleyen mevcut yönetime yalnızca "can suyu" olmaktan öteye gidemeyeceği vurgulanıyor.

Yeni Parti Kurma Çağrısı

Ahmet Yavuz, Özgür Özel ve ekibine yönelik çağrısında, mücadeleyi parti içi dinamiklerle sınırlı tutmak yerine, cesaret göstererek kendi siyasi partilerini kurmaları ve yola bu şekilde devam etmeleri gerektiğini belirtti. Aksi halde, değişim isteyenler açısından bu sürecin olumsuz ve hüsranla sonuçlanacağı uyarısında bulundu. Gözler şimdi, parti içi kuralları ve kurultay sürecini zorlamayı tercih eden Özgür Özel ve "değişim" cephesinin, bu "yeni parti" ve "cesaret" çağrılarına nasıl bir reaksiyon göstereceğine çevrildi.

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş