Emekliler, yüksek enflasyona karşı sandıkta hesap soracak
Mersin'de emekliler, yüksek enflasyona karşı sandıkta hesap sorma kararlılığını vurguladı. Emeklilerin alım gücünün düştüğünü ve yoksulluğun arttığını belirttiler.

Mersin'de 2021 Tüm Emekliler Sendikası Mersin Şube Başkanı Hüseyin Kurt, emekli aylıklarının alım gücünü kaybettiğini vurguladı.

Yoksulluk artıyor
Kurt, emeklilerin yaşadığı yoksulluğun derinleştiğini belirterek, “Refah değil sefalet çoğalıyor, yoksullukta en dibe doğru bir yığılma var” dedi. Emeklilerin oturacak bir evi olmadığını, aylıklarının kiraya yetmediğini ifade eden Kurt, toplumun bu durumu değiştirmesi gerektiğini savundu.
Enflasyon verileri inandırıcı değil
Kurt, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerini eleştirerek, emeklilerin yoksullukla mücadele ettiğine dikkat çekti. “Emekli, çarşıya pazara çıkar, ihtiyaçlarının en azıyla geri döner. Bu sefalete mecbur eden bir toplum düzeni gayri insani, adil değildir” dedi. Ayrıca, memur emeklilerine üç yıldır verilmesi gereken seyyanen zamların ödenmediğini belirtti. Kurt, emeklilere birleşme çağrısında bulunarak, “17 milyon emeklinin umudu, azmi ve iradesiyle yoksulluğa teslim olmayacağımızı ilan ediyoruz” dedi.
Bakmadan Geçme
Emeklilikte adalet için kademeli düzenleme talebi
Ağıralioğlu: 17 milyon emekli sizinle sandıkta buluşacak
Emekliler, taleplerini TBMM önünde dile getirdi
CHP'li Gürer, 66 yaş üzerindekilerin kredi borcunu açıkladı
İmamoğlu’ndan Türkiye’nin 10 yıllık ekonomik ve özgürlük raporu
Merkez Bankası başkanı: Dezenflasyon sürecek
