Gündem

EMEP Lideri Aslan: Yoksulluk emekliyi intihara sürüklüyor

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, AYM önünde intihar girişiminde bulunan emekli polis memurunun yoksulluktan kaynaklandığını ve bu durumun sermaye düzeninin sorumluluğu olduğunu vurguladı.
ANKA
ANKA
1 dk Sesli Dinle 0
EMEP Lideri Aslan: Yoksulluk emekliyi intihara sürüklüyor

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, Anayasa Mahkemesi önünde intihar girişiminde bulunan emekli polis memuruyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İntihar girişimi sıradan değil

Aslan, bu olayın sıradan bir intihar girişimi olmadığını belirtti ve yoksulluğa mahkum edilen emeklilerin Saray düzeni tarafından adım adım intihara sürüklendiğini ifade etti. AYM binası önünde gerçekleşen bu durumun iktidar tarafından tasarlandığını vurguladı.

Sermaye düzeninin sorumluluğu

Aslan, “Emekli Ali’yi intihara sürükleyen, sermaye ve Saray düzenidir” diyerek, açlık sınırının yarısı düzeyindeki emekli maaşlarıyla yaşamaya mahkum edilen bireylerin durumu hakkında konuştu. Ayrıca, emeklileri açlığa mahkum edenlerin, trilyonları faiz ödemesi adı altında tefecilere aktaranlar olduğunu belirtti. Bu durumun değiştirilmesi için emekçilere birlik olma çağrısında bulundu.

Bu Yazıyı Paylaş