Emine Erdoğan'dan lider eşleri zirvesine video mesaj
Emine Erdoğan, 6. Lider Eşleri Zirvesi'ne gönderdiği video mesajda Türk toplumunun dayanışma kültürünü ve vakıf medeniyetinin önemini vurguladı. Deprem ve savaş örnekleriyle toplumsal direncin gücüne dikkat çekti.

Emine Erdoğan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 6. Lider Eşleri Zirvesi'ne bir video mesajla katılarak, Türk toplumunun dayanışma kültürünü ve bu değerlerin küresel sorunlarla mücadeledeki önemini vurguladı.
Vakıf medeniyetinin izleri
Erdoğan, mesajında Türk kültürünün temel taşlarından olan gönüllülük, hayırseverlik ve dayanışma hasletlerine dikkat çekti. Osmanlı dönemindeki 26 binden fazla vakfın, yaşlılara bakmak, yetimleri korumak ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak gibi incelikli düşüncelerle kurulduğunu hatırlatarak, bu mirasın Türk toplumunun 'vakıf medeniyeti' olarak anılmasına yol açtığını belirtti. Bu anlayışın günümüzdeki karşılığının 'hamilik' olduğunu ifade eden Erdoğan, muhtaç olana destek olmanın ve herkese adil bir yaşam hakkı tanımanın insanlık vicdanını diri tuttuğunu söyledi. Bu insani tecrübenin, hayatın zorluklarını birlikte omuzlama pratiğini oluşturduğunu ekledi.
Toplumsal direncin gücü
Modern dünyada artan yalnızlaşma eğilimine ve bunun toplumsal krizler karşısındaki direnci azaltmasına değinen Emine Erdoğan, Anadolu'daki gönül dostlarının insanlara güven verdiği ve aidiyet duygusunu pekiştirdiği bir ortam yarattığını belirtti. Türk toplumunun dayanıklılık altyapısını oluşturan bu güçlü toplumsal bağların, tarihteki çetin sınamaları göğüslemede kilit rol oynadığını ifade etti. 6 Şubat depremlerinde yaşanan destansı dayanışma ruhunun, 'insan insanın yurdudur' anlayışının en güçlü tezahürlerinden biri olduğunu vurguladı. Savaşın devam ettiği Ukrayna halkının sergilediği birlik ve beraberliğin de ağır sınamaları toplumsal dirençle atlatmanın güncel bir örneği olduğunu dile getirdi. Ukrayna halkının ilham veren mücadelesini takdirle karşıladığını belirten Erdoğan, Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü'nü kutlayarak barış ve esenlik diledi.
Bakmadan Geçme
Emine Erdoğan, Kenya first lady'si ile görüştü
Emine Erdoğan'dan BM konuşması hakkında paylaşım
Emine Erdoğan, Sierra Leone first lady'si ile görüştü
Emine Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı'nın eşiyle görüştü
Emine Erdoğan iklim haftasında atık ve alışkanlık vurgusu yaptı
Emine Erdoğan, milli botanik bahçesini gezdi
