Dünya

Endonezya'da yürek burkan toprak kayması: Can kaybı 25'e yükseldi!

Endonezya'nın Batı Cava eyaletinde meydana gelen toprak kaymasında can kaybı 25'e ulaştı. Yaklaşık 30 evin toprak altında kaldığı olayda, arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Endonezya'da yürek burkan toprak kayması: Can kaybı 25'e yükseldi!

Endonezya'nın Batı Cava eyaletinde yaşanan şiddetli toprak kayması felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 25'e yükseldi. Bölgedeki acı tablo, muson yağmurlarının yol açtığı yıkımın boyutunu gözler önüne seriyor.

UMUTLAR TÜKENİYOR MU?

Batı Bandung bölgesindeki Pasirlangu köyünde meydana gelen toprak kayması, yaklaşık 30 evi adeta yuttu. Şu ana kadar 25 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, kayıp çok sayıda kişi için umutlu bekleyiş sürüyor. Zorlu hava koşullarına rağmen arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalanları bulmak için seferber olmuş durumda.

DOĞANIN GÜCÜ KARŞISINDA İNSANLIK

Muson yağmurlarının tetiklediği bu trajik olay, doğanın karşısındaki kırılganlığımızı bir kez daha hatırlattı. Ekiplerin gece gündüz demeden sürdürdüğü çalışmalar, kayıpların ailelerine bir nebze de olsa teselli olabilmesi umuduyla devam ediyor.

Bu Yazıyı Paylaş