Engelli Öğrencileri Kucaklayarak Tahliye Ettiler!
Malatya’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, kent genelinde büyük bir paniğe yol açtı.

Sarsıntıya ders esnasında yakalanan öğrenciler büyük korku yaşarken, özel eğitim okullarında görev yapan fedakar öğretmenlerin, engelli öğrencileri güvenli alanlara ulaştırmak için gösterdiği cansiperane çaba hafızalara kazındı. O duygulandıran anlar okulun güvenlik kameralarına anbean yansıdı.
Sarsıntı anında yaşananların ve öğretmenlerin kahramanca müdahalesinin detayları:
Sergen’i Birlikte Kucaklayıp Dışarı Taşıdılar
Depremin vurduğu anlarda en büyük panik, özel ilgi ve desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin bulunduğu okullarda yaşandı. Ali Kuşçu Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda sarsıntıyı hisseden öğretmenler Gökhan Aydoğdu ve Yunus Güngörü, hiç tereddüt etmeden harekete geçti.
İki fedakar öğretmen, yürümekte zorluk çeken engelli öğrencileri Sergen Savuncu’yu hemen kucaklarına aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, öğretmenlerin büyük bir soğukkanlılıkla, hızlı ve kontrollü bir şekilde Sergen’i merdivenlerden indirerek okul dışına, güvenli alana çıkardıkları görüldü.
Görme Engelli Çocuklara Şefkat Eli
Sadece Ali Kuşçu Özel Eğitim Okulu'nda değil, kentin diğer özel eğitim kurumlarında da benzer kahramanlık hikayeleri yazıldı. Battalgazi Görme Engelliler Okulu ile Turgut Özal Özel Eğitim Okulu’nda görev yapan öğretmenler de deprem sonrası adeta zamanla yarıştı.
Karanlıkta ne olduğunu anlamaya çalışan ve büyük panik yaşayan görme engelli öğrencilerini sarılarak sakinleştiren öğretmenler, tüm çocukları tek tek güvenli tahliye noktalarına yönlendirdi.
Soğukkanlılık ve Büyük Fedakarlık Deprem sırasındaki sarsıntıya ve can havline rağmen kendi canlarını hiçe sayarak tamamen öğrencilerini korumaya odaklanan öğretmenlerin bu tutumu, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Kameralara yansıyan tahliye anları, eğitimcilerin sadece bilgi veren değil, zor anlarda birer koruyucu kalkan olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Bakmadan Geçme
Yusuf Kolay'ın cinayet davasında ikinci duruşma yapıldı
Saimbeyli'deki depremin ardından AFAD'dan rapor açıklandı
Saimbeyli'de 5,2 büyüklüğünde deprem
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan Deprem Uyarısı: "Daha Büyük Deprem Olursa Şaşırtıcı Olmaz"
Adana'da iki deprem meydana geldi
Adana ve Osmaniye'de Peş Peşe Depremler: 4.8, 4.9 ve 5.2 Büyüklüğünde Sarsıntılar
