Dünya

Epstein’in sızdırılan e-postaları Trump’ı sarsıyor: 'Saatlerce vakit geçirdi'

Epstein'in sızdırılan e-postaları, Trump'a yönelik şok edici iddiaları gün yüzüne çıkardı. Beyaz Saray ise iddiaları yalanlayarak politik bir oyun olduğunu savundu.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Epstein’in sızdırılan e-postaları Trump’ı sarsıyor: 'Saatlerce vakit geçirdi'

The New York Times'ın aktardığına göre, ABD'de Temsilciler Meclisi Denetim Komitesi'nin Demokrat üyeleri, Epstein'ın, kız arkadaşı Ghislaine Maxwell ve yazar Michael Wolff'a yazdığı e-postaları yayımladı.

TRUMP HAKKINDA ŞOK İDDİALAR

Epstein'ın 2011'de Maxwell'e gönderdiği bir e-postada, Trump'ın kendisinin evinde adı gizlenen mağdurlardan biriyle "saatlerce vakit geçirdiği" iddiası öne çıktı. Ayrıca, milyarder Epstein'ın Wolff'a gönderdiği 2019 tarihli başka bir e-postada ise Trump hakkında, "Tabii ki kızlardan haberi vardı çünkü Ghislaine'den durmasını istemişti" ifadelerine yer verildi.

KOMİTEDEKİ TARTIŞMALAR

Söz konusu e-postaların, Temsilciler Meclisi Denetim Komitesi'ne adı açıklanmayan bir kişi tarafından ulaştırıldığı ve Epstein mağdurlarının isimlerinin gizlendiği belirtildi. Öte yandan, Komitedeki Cumhuriyetçi üyeler, Demokratları, Demokrat yetkililerinin adının geçtiği belgeleri "kasıtlı olarak" saklamakla suçladı.

BEYAZ SARAY’DAN YALANLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, düzenlediği basın brifinginde, Trump'ın Epstein ile ilişkisine dair yazışmaları gündeme getiren Demokratların iddialarını reddetti. Leavitt, Trump'ın Epstein'in kurbanlarından biri hakkında bilgi sahibi olduğu iddiasını, Demokratların siyasi puan toplama çabası olarak nitelendirdi. E-postaların, Trump'ın yanlış bir şey yaptığını kanıtlamadığını söyleyen Leavitt, Demokratların amacının Başkan'ı karalamak olduğunu vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş