Erbakan: Yandaşa özel hukuka rıza gösterilemez
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Borsa İstanbul'daki olayları eleştirerek, 'yandaşa özel hukuk uygulayan, sorgulamayan, yargılamayan bu düzene rıza gösterilemez' dedi. Türkiye'nin mevcut iktidarla ilerleyemeyeceğini savuna

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmeleri sert bir dille eleştirerek, mevcut düzene karşı tepkisini dile getirdi.
'Derin ve etkin bir kast sistemi' vurgusu
Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Erbakan, Borsa İstanbul'da devletin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini iddia ettiği olayların, Türkiye'de derin ve etkin bir kast sisteminin varlığını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirtti. Erbakan, "İmtiyazlı patronlar, hukuk tanımayanlar, sorgu suale tabi tutulmayanlar, ne yaparsa yapsın, yaptığı yanına kâr kalanlar, kısa yoldan zengin olan babalar ve şımarık oğulları, 'büyüklerin' fotoğraf karesinde her zaman yer bulan doyumsuzlar ve dahası…" ifadeleriyle bu durumu özetledi.
'Bu iktidarla buraya kadar'
Türkiye'nin mevcut haliyle ilerleyemeyeceğini savunan Fatih Erbakan, yandaşa özel hukuk uygulayan, sorgulamayan, yargılamayan ve hesap sormadan aklayan bir düzene rıza gösterilemeyeceğini vurguladı. Erbakan, gelir dağılımında ve yargıda adaletin sağlanması, kamu işlemlerinde hakkaniyet, atama ve görevlendirmelerde ise liyakat ve ehliyet gibi değerlere dönülerek sistemin yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Borsa İstanbul'daki skandalın, mevcut iktidarla artık bir yere varılamayacağını gösterdiğini belirten Erbakan, dönüşüm için değişimin, değişim için de seçimin kaçınılmaz olduğunu ekledi. Çare olarak Milli Görüş'ü, çözüm olarak ise Adil Düzen'i gösterdi.
Bakmadan Geçme
CHP Ekonomi Masası, borsa fiyat hareketlerini görüşmek için toplandı
Erbakan, dış güçlerin talimatlarına tepki gösterdi
Yabancı basın Türkiye borsasındaki fon tasfiyelerini yazdı
Dalgın'dan Şimşek'e fonlardaki kayıplara dair 14 soru
İYİ Partili Usta, Bakan Şimşek'e Borsa İstanbul soruları yöneltti
Bakan Şimşek: Piyasada risk yok, sorunlu alan karantinada
