Erciyes'in karı, Kayseri'nin kârı oldu: Pastırma satışları rekor kırıyor
Erciyes Kayak Merkezi'ne gelen yerli ve yabancı turistler, Kayseri'nin meşhur pastırmasına yoğun ilgi gösteriyor. Kayak sezonu sayesinde pastırma satışlarında %100'e yakın artış yaşandı.

Türkiye'nin gözde kış turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi, bölge ekonomisine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Kayak sezonunun açılmasıyla birlikte Erciyes'e akın eden yerli ve yabancı turistler, Kayseri'nin meşhur lezzeti pastırmaya olan ilgiyi de zirveye taşıdı.

TURİST AKINI PASTIRMA SATIŞLARINI PATLATTI
Erciyes Kayak Merkezi'nde sezon başından bu yana 1 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlayan turizm, kent ekonomisini canlandırdı. Kayakseverler, yalnızca pistlerdeki keyifle yetinmeyip Kayseri mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan pastırma ve sucuk gibi yöresel tatları da keşfediyor. Kentteki pastırma satıcılarından Arif Ateş (52), turistlerin pastırmaya yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Şu anda hem pastırma ve sucuğun mevsimi, hem de Erciyes, Ürgüp ve Kapadokya'dan gelen misafirlerimiz var. Yıl sonu nedeniyle Avrupa'dan gelen gurbetçi vatandaşlarımız da yoğunluk oluşturuyor. Gelen turist sayısı fazla olunca pastırma satışlarımız da arttı. En çok tercih edilen ürünlerimiz sırt, kuşgömü ve antrikot pastırmalarımız. Fiyatlar bin 600 TL'den başlayıp 3 bin 500 TL'ye kadar çıkıyor" dedi.

KAYAK SEZONU İŞLERE YÜZDE 100 YAKIN ARTIŞ GETİRDİ
Kayseri'de 30 yıldır pastırmacılık yapan Mustafa Tokluman (58) ise, "Erciyes'in karı, Kayseri'nin kârı olur' sloganı bu yıl gerçeğe dönüştü. Kayak sezonunun açılmasıyla işlerimizde yüzde 100'e yakın bir artış yaşandı. Geçen sene sezon erken bitmişti ancak bu sene erken başladı ve Mart başına kadar devam etmesi bekleniyor. Kışın gelmesi, karın yağması ve Erciyes'in popüler olması, hem otelleri hem de geleneksel lezzetlerimiz olan pastırmaları olumlu etkiledi" ifadelerini kullandı.
