Erciyes Üniversitesi'nde güneş panelleri ile enerji üretimi arttı
Erciyes Üniversitesi, kampüsünde güneş panelleri ile enerji üretimini artırarak, toplam tüketiminin yüzde 20'sini güneş enerjisinden karşılıyor.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), kampüsündeki fakülte önlerindeki açık otoparklar ile bazı uygulama birimlerinin üzerini 2 megavat gücünde elektrik üretebilen güneş panelleri ile kapladı.

ENERJİ TÜKETİMİ YÜZDE 20 ARTIK GÜNEŞTEN
Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, üniversitenin toplam enerji tüketiminin 10-11 megavat civarında olduğunu belirtirken, bu tüketimin yüzde 20'sinin güneş enerjisi sistemleri (GES) ile karşılandığını açıkladı. Altun, sıfır karbon emisyonu hedeflerine ulaşmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını ve 2-3 yıl içerisinde bu hedefe ulaşmayı düşündüklerini ifade etti.

YENİ PROJELERLE KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETEBİLEN BİR ÜNİVERSİTE HEDEFİ
Fatih Altun, üniversitenin enerji yatırımlarıyla kendi elektriğini üretebilen bir yapıya dönüşmeyi hedeflediklerini vurguladı. Çatılarda da güneş panelleri kurmayı planladıklarını belirten Altun, bu sayede enerji üretim kapasitesinin 4-5 megavat daha artabileceğini kaydetti. Üniversitenin sıfır karbon emisyonu hedefine yönelik olarak birçok projeye imza attıklarını belirtti.
Bakmadan Geçme
Mersin Üniversitesi, güneş enerjisiyle 27 milyon TL tasarruf etti
Dikili Belediyesi'nin GES'i elektrik üretimine başladı
Kangal'da yeşil enerji yatırımı tartışması: Milletvekili Karasu'dan sert tepki!
İzmir'in haberleşme omurgası afetlere karşı yenilendi: Güneş enerjisiyle kesintisiz iletişim
Tekirdağ'da enerji faturaları düşüyor: Güneş enerjisi santralleriyle geleceğe yatırım
Bakan Bayraktar: Sivas ve Karaman'da biner megavatlık güneş enerjisi santralleri kuruluyor
