Erdoğan’dan İran’a Net Mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde yaşanan bölgesel gerilimler ve hava sahası ihlallerine ilişkin İran'a gerekli uyarıların yapıldığını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu’nda düzenlenen esnaf ve sanatkarlar iftar programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bölgesel güvenlik ve dış politikadaki son gelişmelere değinen Erdoğan, özellikle komşu ülke İran ile yaşanan son sürece dair net mesajlar verdi.
"TEKERRÜR ETMEMESİ İÇİN İKAZ ETTİK"
İran’dan yönelen füzelerin Türk hava sahasında imha edilmesi ve yaşanan sınır gerilimlerine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın rahatsızlığını diplomatik kanallardan ilettiğini belirtti. Erdoğan, "Benzer bir olayın tekerrür etmemesi için de gerekli ikazlarda bulunduk. Türkiye'nin dostluğunun, kadri kıymetinin bilinmesinin önemine dikkat çektik," ifadelerini kullanarak komşuluk hukukuna vurgu yaptı.
"ULUSLARARASI TOPLUM SADECE İZLİYOR"
Bölgedeki çatışmaların ürkütücü bir boyuta ulaştığını ifade eden Erdoğan, Batı dünyasının ve uluslararası toplumun yaşanan dramı sadece izlemekle yetindiğini söyledi. İran’a yönelik saldırıların ve bölgedeki karşılıklı misillemelerin küresel güvenliği tehdit ettiğini belirten Erdoğan, "Bu yangının daha fazla büyümeden söndürülmesi gerekiyor. Kimse bu ekonomik ve jeopolitik belirsizliği taşıyamaz," dedi.
GÜVENLİK BİRİMLERİ TEYAKKUZDA
Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin bu fırtınalı süreçten zarar görmeden çıkması için her türlü önlemin alındığını hatırlatarak; asker, polis ve istihbarat birimlerinin sahada tam teyakkuz halinde olduğunu dile getirdi. Erdoğan, Türkiye'nin barış odaklı diplomasisini sürdüreceğini ancak milli güvenlik söz konusu olduğunda taviz verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.


Bakmadan Geçme
Trump: İran için küçük bir operasyon yapabiliriz
Trump, İran'a karşı yeni askeri operasyon sinyali verdi
Hakan Fidan’dan net İran uyarısı! İsrail’e tepki
Cemil Tugay Erdoğan’ı öve öve bitiremedi! Ankara'daki mahkemeden aklanmıştı
İran BM'den ABD ablukasını kınamasını istedi
İran'dan ABD ve İsrail'e: Mağdur rolüne bürünemezsiniz
