Gündem

Erdoğan duyurdu: Gazze’de geleceği inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'nin yeniden imarı ve geleceğini inşa edeceklerini belirtti. Türkiye'nin bölgeye yaptığı yardımların sürdüğünü ve barış düzeninin kurulması için çalıştıklarını vurguladı.
HABER MERKEZİ
HABER MERKEZİ
1 dk Sesli Dinle 0
Erdoğan duyurdu: Gazze’de geleceği inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da düzenlenen "Şarm el-Şeyh Barış Zirvesi" dönüşünde yaptığı açıklamalarda, Gazze'nin yeniden imarı ve geleceğine dair önemli mesajlar verdi. Erdoğan, bölgedeki mevcut anlaşmanın bir ateşkes düzenlemesi olduğunu vurgulayarak, gerçek çözümün 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması olduğunu belirtti.

GAZZE’YE TÜRKİYE’DEN BÜYÜK YARDIM ELİ

Gazze'nin adeta bir enkaz yığınına döndüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgeye en fazla insani yardım gönderen ülkelerden biri olduğunu söyledi. Son günlerde 350 yardım TIR'ının Gazze'ye ulaştığını belirten Erdoğan, günlük 600 yardım TIR'ının geçişinin öngörüldüğü anlaşmanın hızla hayata geçirilmesi için önemli finansman desteği gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin sadece gıda, su ve ilaç değil, aynı zamanda kardeşlik ve umut da gönderdiğini belirten Erdoğan, kış gelmeden bölge halkının barınma ihtiyaçlarını gidermek için çadır ve konteyner sevkiyatının süreceğini kaydetti.

GAZZE'DE BARIŞ DÜZENİ KURULACAK

Gazze'de yeniden imar ve ihya çalışmalarının yanı sıra barış düzeninin kurulması için tüm ülkelerle iş birliği yapıldığını dile getiren Erdoğan, Körfez ülkeleri, Amerika ve Avrupa ülkelerinden destek istediklerini belirtti. Mehmetçik'in görev gücünde yer alıp almayacağına dair değerlendirmelerin sürdüğünü ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin barışın yanında yer alarak bu süreci hızla ilerleteceğini sözlerine ekledi.

Bu Yazıyı Paylaş