Erdoğan'ın ADF konuşması, 3 dilde kitap oldu: Küresel krizlere ve barışa vurgu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya Diplomasi Forumu'ndaki konuşması 3 dilde kitaplaştırıldı. Konuşmada küresel sistemin krizi, Gazze ve barış diplomasisi öne çıktı.

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya Diplomasi Forumu (ADF) açılış konuşmasını Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde kitaplaştırarak yayımladı. Bu yayın, Türkiye'nin küresel diplomasi arenadaki önemli bir etkinliğini ve Cumhurbaşkanı'nın uluslararası mesajlarını kalıcı hale getirmeyi amaçlıyor.
ADF'de Küresel Sistemin Çürümüşlüğü Vurgulandı
Beşincisi düzenlenen ve 'Yarını Kurgulamak, Belirsizlikleri Yönetmek' temasıyla gerçekleşen ADF'ye, 150'den fazla ülkeden üst düzey katılım sağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasında mevcut uluslararası sistemin ahlaki ve varoluşsal bir kriz içinde olduğunu belirterek, Gazze'de yaşananları modern düzenin yapısal çürümesinin ve meşruiyet krizinin en bariz örneği olarak nitelendirdi. 'Dünya beşten büyüktür' şiarıyla temsil açığının kapatılmadan daha adil bir dünya inşa edilemeyeceği mesajını verdi.
Bölgesel Krizler ve Barış Diplomasisi Öne Çıktı
Erdoğan, konuşmasında bölgesel krizlere ve çözüm yollarına da değindi. Pakistan Başbakanı Şerif'in girişimleriyle sağlanan ateşkesten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kalıcı barış için diyalog ve diplomasinin önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin Ukrayna, Suriye ve Balkanlar gibi bölgelerde 'Barışın Anahtarı' misyonuyla kolaylaştırıcı rol üstlenmeye hazır olduğunu ve komşularıyla iş birliğine açık olduğunu belirtti. Ayrıca, Kalkınma Yolu ve Balkan Barış Platformu gibi stratejik projelerin altını çizdi. Konuşmasında Türkiye'nin AB üyeliği hedefini yineleyen Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi ve COP-31 gibi küresel etkinliklerle uluslararası dayanışmayı güçlendirme kararlılığını vurguladı.
Bakmadan Geçme
Görme engelli Akçay'dan Erdoğan'a beste
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM Genel Kurulu için ABD'ye hareket etti
Erdoğan gazilerin gününü kutladı
Saray'dan Net Erken Seçim Tarihi: "O Tarihte Yapılacak"
Destici, Erdoğan'ın 2028 adaylığını desteklediğini açıkladı
"Muhalefet Planını Yavaş'sız Yapmalı": İsmail Saymaz'dan Dikkat Çeken Mansur Yavaş Analizi
