Erdoğan'ın Gazze sözleri dünya basınında geniş yer buldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki savaşı 'soykırım' olarak nitelendirmesi ve İsrail'i sert sözlerle eleştirmesi, dünya basınında geniş yer buldu. Erdoğan'ın 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' mesajı ise New York'taki Times Meydanı'nda yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki savaşı 'soykırım' olarak nitelendirmesi, dünya basınında geniş yankı buldu. Times of Israel, Erdoğan'ın İsrail'in II. Dünya Savaşı sonrası değerleri tehdit ettiğini söylediğine dikkat çekti. Ynet News ise Erdoğan'ın BM'de Gazze'den bir fotoğraf göstererek, 'İsrail orada sivilleri katlediyor' dediğini aktardı.

DÜNYA LİDERLERİNE SERT ÇIKIŞ
Jerusalem Post, Batılı güçlerin Filistin Devleti'ni tanıma hamlelerinin ardından Erdoğan'ın diğer ülkelere de aynı yönde çağrıda bulunduğunu ve Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanmasını istediğini belirtti. Times of India, 'Erdoğan, Gazze Savaşı’na İlişkin Çarpıcı Konuşmasıyla İsrail ve Trump’ı Şoke Etti' başlıklı haberinde, Erdoğan'ın Gazze'de devam eden savaşa sessiz kalmanın suç ortaklığı anlamına geldiğini belirterek dünya liderlerine sert bir çıkış yaptığını yazdı.
TIMES MEYDANINDAKİ MESAJ
Erdoğan'ın 'A Fairer World Is Possible' (Daha Adil Bir Dünya Mümkün) sözü, New York'un merkezindeki cadde ve sokaklar ile Times Meydanı'ndaki led ekranlara yansıtıldı. Kathmerini ise Erdoğan'ın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert bir şekilde eleştirdiğini bildirdi.
Bakmadan Geçme
Ali Koç’tan Erdoğan’a uyarı! Türkevi’nde 30 dev şirket
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dış politikası hakkında açıklamalarda bulundu
Netanyahu'ya tepki sosyal medyada gündem oldu
Erdoğan New York'ta 17 görüşme gerçekleştirdi
Erdoğan fon krizinde ilk kez konuştu Kırmızı patlak: Cumhurbaşkanı uyardı
Erdoğan: Yatırım fonu soruşturması ekonomiyi etkilemez
